ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο σεισμός στην Τουρκία ακύρωσε τη «Γαλάζια Πατρίδα» – Απτόητοι οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, έκανε τη γείτονα χώρα να αποφασίσει την ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του MEGA, που αποκαλύπτει ότι ο Ελληνικός εναέριος χώρος έχει παραβιαστεί 104 φορές από τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, από τότε που έγινε ο σεισμός. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις, αυτό δεν έχει συμβεί με μαχητικά, αλλά με drones. Πάντως επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «οι παραβιάσεις και η αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων συνεχίζονται»!…

Από την άλλη μεριά, ο καταστροφικός σεισμός, υποχρέωσε τη γείτονα να αποφασίσει την ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Η συγκεκριμένη κίνηση, από την πλευρά της Τουρκίας, θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως μία κίνηση καλής θέλησης. Τουλάχιστον, όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά. Μετά και τα διθυραμβικά σχόλια του τουρκικού Τύπου για τη βοήθεια που έχει παράσχει η Ελλάδα. Τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια, όσο και με την παρουσία διασωστών.

Related Articles

Back to top button