Φτιάξτε γρήγορα έναν νόστιμο και αρωματικό χαλβά καρότου με τα εξής υλικά και απλά βήματα:
Υλικά:
Σιμιγδάλι ψιλό: ½ φλιτζάνι
Λάδι: 3 κ.σ.
Ροδόνερο: 1 κ.σ.
Καρότο τριμμένο: 700 γρ.
Κρέμα καρύδας: 400 γρ.
Φλούδα πορτοκαλιού: 1
Ανάμεικτες σταφίδες: ½ φλιτζάνι
Μαύρη ζάχαρη: ½ φλιτζάνι
Φιστίκια Αιγίνης: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρετε και προσθέστε το ροδόνερο.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξτε το καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις βράσει, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάστε, προσθέστε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάστε σε φόρμα ή μπολ, πιέστε την επιφάνεια και αφήστε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Χορηγούμενο