Φτιάξτε γρήγορα έναν νόστιμο και αρωματικό χαλβά καρότου με τα εξής υλικά και απλά βήματα:
Σιμιγδάλι ψιλό: ½ φλιτζάνι
Λάδι: 3 κ.σ.
Ροδόνερο: 1 κ.σ.
Καρότο τριμμένο: 700 γρ.
Κρέμα καρύδας: 400 γρ.
Φλούδα πορτοκαλιού: 1
Ανάμεικτες σταφίδες: ½ φλιτζάνι
Μαύρη ζάχαρη: ½ φλιτζάνι
Φιστίκια Αιγίνης: για το σερβίρισμα
Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρετε και προσθέστε το ροδόνερο.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξτε το καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις βράσει, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάστε, προσθέστε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάστε σε φόρμα ή μπολ, πιέστε την επιφάνεια και αφήστε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Έρχεται σφοδρή ρήξη ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν με πολεμική κρίση σε Ρωσία και Τουρκία;…
Το μεγάλο μυστικό για τα μήλα που πολλοί δεν γνωρίζουν και τα εκπληκτικά οφέλη που…
Νεκροθάφτης πάνω από έναν ανοιχτό τάφο μας υπενθυμίζει τα χρέη στη ζωή μας και ρίχνει…
Ραγδαίες εξελίξεις στον Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ να αναγνωρίζει, για πρώτη φορά, τη…
Το Τατόι και τα βασιλικά μυστικά με τους πολύτιμους θησαυρούς που κρύβει το πρώην ανάκτορο…
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ανόβερο της Γερμανίας, μετά από σοβαρό επεισόδιο που…