Φτιάξτε γρήγορα έναν νόστιμο και αρωματικό χαλβά καρότου με τα εξής υλικά και απλά βήματα:
Σιμιγδάλι ψιλό: ½ φλιτζάνι
Λάδι: 3 κ.σ.
Ροδόνερο: 1 κ.σ.
Καρότο τριμμένο: 700 γρ.
Κρέμα καρύδας: 400 γρ.
Φλούδα πορτοκαλιού: 1
Ανάμεικτες σταφίδες: ½ φλιτζάνι
Μαύρη ζάχαρη: ½ φλιτζάνι
Φιστίκια Αιγίνης: για το σερβίρισμα
Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρετε και προσθέστε το ροδόνερο.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξτε το καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις βράσει, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάστε, προσθέστε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάστε σε φόρμα ή μπολ, πιέστε την επιφάνεια και αφήστε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Η πρόσφατη εμφάνιση του Δημήτρη Κουρμπέλη με την Εθνική Ελλάδος στο παιχνίδι εναντίον της Λευκορωσίας…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ένα νέο,…
Το καταραμένο νούμερο που δεν θα δεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και ο λόγος που το…
Που και με ποιά παντρεύτηκε ο γιος του Πύρρου Δήμα, Βίκτωρ; Η ξεχωριστή και λιτή…
Σοκ: Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στο επόμενο…
Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου,…