Φτιάξτε γρήγορα έναν νόστιμο και αρωματικό χαλβά καρότου με τα εξής υλικά και απλά βήματα:
Σιμιγδάλι ψιλό: ½ φλιτζάνι
Λάδι: 3 κ.σ.
Ροδόνερο: 1 κ.σ.
Καρότο τριμμένο: 700 γρ.
Κρέμα καρύδας: 400 γρ.
Φλούδα πορτοκαλιού: 1
Ανάμεικτες σταφίδες: ½ φλιτζάνι
Μαύρη ζάχαρη: ½ φλιτζάνι
Φιστίκια Αιγίνης: για το σερβίρισμα
Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αποσύρετε και προσθέστε το ροδόνερο.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξτε το καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις βράσει, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάστε, προσθέστε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάστε σε φόρμα ή μπολ, πιέστε την επιφάνεια και αφήστε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!
Η 8η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μία από τις πιο σκοτεινές επετείους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σαν…
Τι υπάρχει μέσα στον θρυλικό κινητήρα F1 Honda V10 που έγραψε ιστορία με τον Ayrton…
Ο Λόγος της Ανάκλησης: Μη Ανάληψη Υπηρεσίας από Αναπληρωτές Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ανάκληση…
Ένταση επικράτησε στην Καρδίτσα, όταν αγρότες με τρακτέρ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γραφείο του Υπουργού…
Η Ανατροπή: Η Εξαφάνιση της «Παραδοσιακής» Σύνδεσης Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας Μια νέα έρευνα…
Το επίδομα στέγασης παραμένει ένα από τα βασικά κοινωνικά εργαλεία στήριξης των νοικοκυριών που ενοικιάζουν…