Μελέτη του ΑΠΘ αναδεικνύει το μοναδικό μέλι κουμαριάς της Δυτικής Ελλάδας, έναν διατροφικό θησαυρό με ξεχωριστές ιδιότητες. Το μέλι, γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή του δράση, αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν είναι μονόανθο. Το ελληνικό κλίμα ευνοεί την παραγωγή τέτοιων μελιών. Όπως το μέλι κουμαριάς, όμως η άγνοια και η έλλειψη προώθησης το κρατούν στο περιθώριο.
Η μελέτη του ΑΠΘ ανέλυσε δείγματα μελιού κουμαριάς από την Ήπειρο, αποκαλύπτοντας τα μοναδικά του χαρακτηριστικά: σκούρο χρώμα, υψηλή υγρασία και ηλεκτρική αγωγιμότητα, τάση για κρυστάλλωση και πλούσια περιεκτικότητα σε ευεργετικές φαινολικές ενώσεις, όπως το ομογεντισικό οξύ. Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τη διατροφική αξία του μελιού κουμαριάς και την ανάγκη για την ανάδειξή του στην αγορά.
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…
Τι είναι το FOBB που χτυπάει όλους τους ανθρώπους μετά τα 40; Συμπτώματα για να…
Νέα στοιχεία «δείχνουν» ότι κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα είχε καθημερινή…
Με βαθιά συγκίνηση ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην πολιτική του κηδεία και…
Ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στον ΣΚΑΪ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζούλας παραμένει με κρίσιμες…
Ένα εννιάχρονο παιδί από τη Βραζιλία ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα μετά από άγρια επίθεση που…