Μελέτη του ΑΠΘ αναδεικνύει το μοναδικό μέλι κουμαριάς της Δυτικής Ελλάδας, έναν διατροφικό θησαυρό με ξεχωριστές ιδιότητες. Το μέλι, γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή του δράση, αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν είναι μονόανθο. Το ελληνικό κλίμα ευνοεί την παραγωγή τέτοιων μελιών. Όπως το μέλι κουμαριάς, όμως η άγνοια και η έλλειψη προώθησης το κρατούν στο περιθώριο.
Η μελέτη του ΑΠΘ ανέλυσε δείγματα μελιού κουμαριάς από την Ήπειρο, αποκαλύπτοντας τα μοναδικά του χαρακτηριστικά: σκούρο χρώμα, υψηλή υγρασία και ηλεκτρική αγωγιμότητα, τάση για κρυστάλλωση και πλούσια περιεκτικότητα σε ευεργετικές φαινολικές ενώσεις, όπως το ομογεντισικό οξύ. Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τη διατροφική αξία του μελιού κουμαριάς και την ανάγκη για την ανάδειξή του στην αγορά.
Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…