Μελέτη του ΑΠΘ αναδεικνύει το μοναδικό μέλι κουμαριάς της Δυτικής Ελλάδας, έναν διατροφικό θησαυρό με ξεχωριστές ιδιότητες. Το μέλι, γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή του δράση, αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν είναι μονόανθο. Το ελληνικό κλίμα ευνοεί την παραγωγή τέτοιων μελιών. Όπως το μέλι κουμαριάς, όμως η άγνοια και η έλλειψη προώθησης το κρατούν στο περιθώριο.
Η μελέτη του ΑΠΘ ανέλυσε δείγματα μελιού κουμαριάς από την Ήπειρο, αποκαλύπτοντας τα μοναδικά του χαρακτηριστικά: σκούρο χρώμα, υψηλή υγρασία και ηλεκτρική αγωγιμότητα, τάση για κρυστάλλωση και πλούσια περιεκτικότητα σε ευεργετικές φαινολικές ενώσεις, όπως το ομογεντισικό οξύ. Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τη διατροφική αξία του μελιού κουμαριάς και την ανάγκη για την ανάδειξή του στην αγορά.
Θυμάστε τον Ταμτάκο; Πως είναι σήμερα και γιατί εξαφανίστηκε ο Μιχάλης Μόσιος; Το τροχαίο και…
Μαρία Μπεκατώρου: Η φωτό που κυκλοφόρησε, χωρίς ρούχα, και τα δάχτυλα των ποδιών της που…
Ανείπωτη τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Νεκρός Αξιωματικός κατά τη Διάρκεια Εκπαιδευτικής Άσκησης Ένα τραγικό περιστατικό…
Γεωργιάδης και Πολάκης «σφάχτηκαν» στη Βουλή με... ευφάνταστες εκφράσεις και απίστευτους χαρακτηρισμούς: «Είσαι το ρεζίλι…
Θρίλερ στα Άνω Πατήσια: Βγήκε από πολυκατοικία με φλογοβόλο και σακούλες γεμάτες υλικό παιδικής κακοποίησης…
Οι ειδικοί το τονίζουν συνεχώς: το πρωινό είναι το πιο κομβικό γεύμα της ημέρας. Σας…