Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Σοκ: Οι γυναίκες στο Άργος γεννούν με δική τους ευθύνη!

Καταγγελία - σοκ από την ΠΟΕΔΗΝ

Χορηγούμενο

Καμία λύση δεν έχει βρεθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο νοσοκομείο Άργους με την έλλειψη παιδιάτρων που οδηγεί το νοσοκομείο να δίνει στις επίτοκες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία, συμφωνούν ότι μπαίνουν στο νοσοκομείο να γεννήσουν με δικό τους, ιδιώτη παιδίατρο, και αναλαμβάνουν την ευθύνη αν τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του βρέφους!

Τώρα σε καταγγελία προχώρησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς, όπως φαίνεται δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι επίτοκες στο Άργος υποχρεώνονται είτε να έχουν το δικό τους προσωπικό ιδιώτη παιδίατρο ή να παραπεμφθούν σε άλλο νοσοκομείο, είτε να υπογράψουν ότι θα γεννήσουν με κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού (κάτι που επισημαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση), αν η γέννα πραγματοποιηθεί εκεί και σημειωθεί οποιασδήποτε επιπλοκή.

«Όταν πολλές φορές προκύπτει τοκετός απόγευμα ή νύκτα καλείται ιδιώτης παιδίατρος και το κόστος επιβαρύνεται η έγκυος γυναίκα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Θα πρέπει το κόστος να καλύπτεται από το νοσοκομείο. Ούτε οι έγκυες γυναίκες να επιβαρύνονται το κόστος. Και φυσικά ούτε να γίνονται διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο για τον τοκετό εαν δεν επιθυμούν να πληρώσουν τον παιδίατρο», σχολιάζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο υπηρετούσαν δύο παιδίατροι. Ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και ο άλλος παραιτήθηκε γιατί προσλήφθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο καλύπτει ένας παιδίατρος που έρχεται από κέντρο υγείας, ωστόσο, δεν φτάνει.

Αναλυτικά η καταγγελία που είχε κάνει η τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη

«Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Ντογιάκο, θα παρέμβετε για να προλάβετε αυτό το έγκλημα;

Την ώρα που το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, το «Μεταξά», έχει μείνει χωρίς φαρμακείο, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Αργολίδας ζητά από τις επιτόκους να κάνουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα εισαχθούν και θα γεννήσουν με δικό τους ιδιώτη παιδίατρο(!), γιατί το νοσοκομείο δεν έχει εφημερεύοντα παιδίατρο και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του νεογνού!

Ιδού και τα πειστήρια. Ακόμη ενός προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος της υγείας και της ζωής των ανθρώπων, ακόμη και νεογνών, και φυσικά του ΕΣΥ!

Φωτό 1: το ενημερωτικό σημείωμα-υπεύθυνη δήλωση που καλείται να υπογράψει η επίτοκος.

Φωτό 2: η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου με την οποία επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» το έγκλημα.

Θα παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κύριος Ντογιάκος;

Έστω, με μια γνωμοδότηση!».

#νοσοκομείοΑργολίδας#Πλεύρης#έγκλημαΚύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Ντογιάκο, θα παρέμβετε για να προλάβετε…

Δημοσιεύτηκε από Theodora Avgeri στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

 

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button