Στην Πελοπόννησο ο πιο φημισμένος θησαυρός σχετίζεται με τον λήσταρχο Λύκου ή Λύγγου, από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Σύμφωνα με παλιό δημοσίευμα του arkadia press ο λήσταρχος Λύγγος τον 19ο αιώνα έκρυβε ανεκτίμητα χρηματικά ποσά (σε χρυσό) σε υπόγειες στοές του Μαίναλου, κι από την άλλη ο καπετάν Πέρδικας (του ΕΛΑΣ-Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού- από τα κατοχικά στρατεύματα) έκρυψε εκεί χρυσές λίρες.
Το καλοκαίρι του 2000, δύο Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με καταγωγή από Αρκαδία και Λακωνία αντίστοιχα είχαν φέρει ένα ειδικό και πανάκριβο ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα από τις ΗΠΑ με υπερσύγχρονο Scanner. Εψαξαν στο Μαίναλο, αλλά δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.
Οι στοές, όπως έχει γίνει κατανοητό και από την Ιστορία, πολλές φορές ¨εξυπηρετούσαν¨ τα άτομα είτε στο κομμάτι του να κρύψουν κάποιο αντικείμενο είτε στο να φυγαδεύσουν κάποιον/κάποιους, κυρίως, σε περιόδους διωγμών.
Το Μαίναλο, δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς, τουλάχιστον επίσημα, ώστε να έρθει στο ¨φως¨ ο συγκεκριμένος θησαυρός, που απασχολεί και γίνεται αντικείμενο συζητήσεων ακόμη και σήμερα. Εδώ, θα ήταν δόκιμο, να αναφέρουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας (περίχωρα), δεν είναι διόλου απίθανη και η μελλοντική ανεύρεση συσκευασμένων κιβωτίων, με χρυσό, ασήμι, λίρες κ.ο.κ., καθώς είναι μία περιοχή, που είχε την ¨τιμητική¨ της και την περίοδο της Κατοχής, όταν και οι συμμαχικές δυνάμεις σιγοντάριζαν ποικιλοτρόπως (είτε οικονομικά είτε διπλωματικά) την Εθνική Αντίσταση. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μην θεωρήσουμε τελικώς, το νομό Αρκαδίας γενικά και το όρος Μαίναλο ειδικά, ως ¨προορισμούς¨ ιδανικούς για μελλοντική αναζήτηση και έρευνα.
Ο θησαυρός του πλουσιότερου Τούρκου του Μοριά Κιαμίλ – Μπέη, ο οποίος ήταν ο πασάς της Κορίνθου και ο πλουσιότερος Τούρκος του Μοριά, πιστεύουν πολλοί ότι έμεινε στα αζήτητα, όταν κατά την επανάσταση συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Η αξίας της περιουσίας του σύμφωνα με οθωμανικά έγγραφα από το 1800 υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια, ενώ κάτοικοι του Κιάτου θεωρούν πως η περιοχή τους είναι και η επικρατέστερη για την εύρεση αυτού του θησαυρού. Φυσικά και δεν έχουν βρει απολύτως τίποτα.
Στην ίδια περιοχή, οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς του σήμερα, αναζητούν πέρα από τον θησαυρό του Κιαμίλ Μπέη και το αυτοκρατορικό ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πάνω στο οποίο υπάρχουν μεγάλες πολύτιμες πέτρες.
Πολλές μαρτυρίες και «πληροφορίες» αναφέρουν ότι κάπου σε κάποια σπηλιά η τρύπα στο έδαφος υπάρχει και ο αυτοκρατορικό σπαθί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το οποίο είχε κεντηθεί με μεγάλους πολύτιμους λίθους. Πιθανές περιοχές είναι πέριξ του Μυστρά ή σε τόπους όπου έζησαν άνθρωποι του Παλατιού.
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…
Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…
Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…