Καν’ το όπως στο χωριό: Τα μυστικά για να διατηρείς τη φέτα πάντα φρέσκια και να απογειώσεις τη γεύση της
Η φέτα, το εμβληματικό ελληνικό τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Ωστόσο, η διατήρησή της αποτελεί συχνά πρόκληση, καθώς είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που τείνει να κιτρινίζει, να αποκτά μια “γλιτσιαρή” υφή, δυσάρεστη οσμή και τελικά να μουχλιάζει.
Ενώ υπάρχουν σύγχρονες συμβουλές για τη σωστή συντήρησή της —όπως η αποθήκευση σε καλά κλεισμένο, κατά προτίμηση γυάλινο δοχείο στο ψυγείο (σε θερμοκρασία κάτω των 5°C), για να προστατεύεται από οσμές— υπάρχει ένα παλιό, δοκιμασμένο κόλπο από τις γιαγιάδες μας που υπόσχεται μακροχρόνια φρεσκάδα, ιδίως για όσους αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες.
Το μυστικό της γιαγιάς για ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια που θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή
Μυστικά για να διατηρείς τη φέτα και να απογειώσεις τη γεύση της
Για βραχυπρόθεσμη διατήρηση, πέρα από το κλειστό δοχείο, η διατήρηση της φέτας σε άλμη θεωρείται η βέλτιστη μέθοδος. Μπορείτε να ζητήσετε άλμη από το κατάστημα αγοράς ή να φτιάξετε τη δική σας, διαλύοντας 70-80 γραμμάρια χοντρό αλάτι σε ένα κιλό νερό, καλύπτοντας πλήρως το τυρί. Αν πάλι η φέτα είναι πολύ αλμυρή, ένα κόλπο είναι η διατήρησή της σε γάλα, το οποίο πρέπει να ανανεώνεται τακτικά.
Ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης συμβουλεύει την αγορά μικρών ποσοτήτων για κατανάλωση εντός.. 2-3 ημερών, αλλά για τους λάτρεις του τυριού που προτιμούν να έχουν πάντα απόθεμα, υπάρχει η λύση της μακροχρόνιας συντήρησης.
Το «Χρυσό» Μυστικό των Προγόνων
Το μυστικό για να διατηρηθεί η φέτα φρέσκια για μήνες είναι η αποθήκευσή της στο ψυγείο, πλήρως καλυμμένη με ελαιόλαδο. Αυτή η μέθοδος δεν είναι νέα ανακάλυψη, αλλά μια πρακτική συντήρησης τροφίμων που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα.
Η γαλατόπιτα της γιαγιάς: Συνταγή με 4 απλά βήματα
Το συγκεκριμένο «γιαγιάδικο» tip ενδείκνυται κυρίως για σκληρή φέτα, αφού πρώτα στραγγιστεί πολύ καλά από τυχόν υγρά. Επιπλέον, το ελαιόλαδο παρέχει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της γεύσης… Μπορείτε να προσθέσετε στο βάζο μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα της επιλογής σας (όπως ρίγανη, μπούκοβο ή δεντρολίβανο) για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον απλό, παραδοσιακό τρόπο, η αγαπημένη σας φέτα θα παραμείνει ασφαλής και νόστιμη για πολύ περισσότερο καιρό.
Χορηγούμενο