ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Οργή: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ;

Ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο

Την ώρα που στη Μητρόπολη έδωσαν το παρών πλήθος γαλαζοαίματων που ήρθαν στη χώρα μας για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ήρθε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Ζαμπούνης στην εκπομπή «Πρωινό», ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορούσε να έρθει λόγω πρωτοκόλλου, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης» είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

Back to top button