Στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να φτάσει σε ύψος άνω των 10 μέτρων, ενώ σε εσωτερικούς χώρους το ύψος της κυμαίνεται από 1 έως 2 μέτρα. Προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και διαθέτει γυαλιστερά, πεντάλοβα φύλλα, καθώς και χαρακτηριστικούς πανέμορφους κορμούς, οι οποίοι συνήθως πλέκονται μεταξύ τους σε ομάδες τριών. Αν και τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, η παχίρα είναι γνωστή ως «δέντρο της τύχης» ή «δέτρο που φέρνει χρήματα» (money tree). Σύμφωνα με το φενγκ-σούι, θεωρείται ότι προάγει την καλοτυχία και την ευημερία σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για νέες επιχειρήσεις και νιόπαντρα ζευγάρια.
Ωστόσο η παχίρα είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη, μακριά από άμεσο ήλιο για να αποφεύγονται τυχόν εγκαύματα και καφέ στίγματα στα φύλλα. Χάρη στην προσαρμοστική της, μπορεί να αναπτυχθεί και σε λιγότερο φωτισμένα σημεία. Είναι ευαίσθητη σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πτώση φύλλων. Το χειμώνα, θα πρέπει να τοποθετούμε μακριά από παγωμένα τζάμια και θερμαντικά σώματα. Χρησιμοποιούμε ελαφρύ φυτόχωμα που διασφαλίζει καλή αποστράγγιση και απομακρύνουμε το νερό που μένει στο πιατάκι. Για να περιορίσουμε την ανάπτυξή της, μεταφυτεύουμε την παχίρα σε μικρότερη γλάστρα. Για να διατηρήσουμε το φύλλωμα της καταπράσινου, προσθέτουμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά μία φορά τον μήνα, από άνοιξη έως φθινόπωρο.
Η παχίρα, χρειάζεται σχετικά λίγο νερό για να αναπτυχθεί. Από φθινόπωρο έως άνοιξη, ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα. Ενώ τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού αυξάνουμε το πότισμα σε δύο φορές την εβδομάδα. Ακόμη σε περιόδους καύσωνα, ψεκάζουμε τα φύλλα καθημερινά το απόγευμα για να αποφύγουμε την ξηρασία. Ωστόσο, η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει κίτρινο και καφέ στα φύλλα.
Επίσης στις αρχές της άνοιξης ή του φθινοπώρου, μπορούμε να κάνουμε ελαφρύ κλάδεμα στην παχίρα για να περιορίσουμε την ανάπτυξή της και να την δώσουμε σχήμα. Κόβουμε φύλλα από την ακραία βλάστηση, καθώς και όσα έχουν κιτρινίσει ή ξεραθεί. Επιπλέον η παχίρα αναπτύσσει νέα φύλλα γρήγορα, μέσα σε λίγες μέρες. Για να πολλαπλασιάσουμε την παχίρα, κόβουμε μοσχεύματα με μίσχους και φύλλα και τα φυτεύουμε σε γλάστρα φυτωρίου. Η χρήση ορμόνης ριζοβολίας είναι πολύ χρήσιμη. Μετά από μερικές εβδομάδες, το νέο φυτό που έχει ριζώσει και είναι έτοιμο για μεταφύτευση.
Τέλος η παχίρα είναι επίσης γνωστή ως «κάστανο της Γουιάνας» επειδή στο τροπικό περιβάλλον όπου αναπτύσσεται, παράγει μεγάλους καρπούς που τρώγονται και έχουν γεύση που θυμίζει κάστανο.
Μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία, που ξεπέρασε τις δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ…
Σύμφωνα με νέα μελέτη, ορισμένα μανιτάρια που χρησιμοποιούνται στην κινεζική ιατρική αιώνες, περιέχουν συστατικά με…
Το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Σουπιωνάς και έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το…
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Γαλανός, γνωστός και…
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι για το Final Four της…
Μετά την επιτυχημένη της παρουσία στη Eurovision, όπου κατέκτησε την 6η θέση, η Κλαυδία κυκλοφόρησε…