ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγωτό μόκα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ας αφήσουμε στην άκρη τα έτοιμα παγωτά του εμπορίου και ας δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, σπιτικό παγωτό μόκα, εμπλουτισμένο με αρωματικό λικέρ. Και σιροπιασμένο με μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας.

 

Για το παγωτό:


Πρώτα σε ένα μπολ, χτυπήστε ζωηρά τους κρόκους των αβγών μαζί με την άχνη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέστε το λικέρ της επιλογής σας (Bailey’s ή Kalhua) και ανακατέψτε απαλά.
Έπειτα σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές σαντιγί.
Πάρτε περίπου το ένα τρίτο της σαντιγί και ενσωματώστε το στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να το ελαφρύνετε.
Κατόπιν ρίξτε το ελαφρωμένο μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια μεταφέρετε το παγωτό σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μια μεταλλική φόρμα που έχετε καλύψει εσωτερικά με πλαστική μεμβράνη. Σκεπάστε και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

Για την σάλτσα σοκολάτας:

Αρχικά τοποθετήστε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.
Έπειτα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το φρέσκο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Προσέξτε να μην βράσει το μείγμα.
Ωστόσο μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει ελαφρά στις άκρες, αποσύρετέ το από τη φωτιά και ρίξτε το ζεστό υγρό πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
Αφήστε το για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς και να δημιουργηθεί μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα.
Προσθέστε το λικέρ (Bailey’s ή Kalhua) στη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο ακόμα. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σερβίρισμα:

Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε να μαλακώσει ελαφρά. Επιπλέον αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και κόψτε το σε όμορφες φέτες. Περιχύστε κάθε μερίδα με την λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας και απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση και άρωμα.

Υλικά:

3 κρόκοι αβγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές σούπας λικέρ Bailey’s ή Kalhua

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
100 ml φρέσκο γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας λικέρ Bailey’s ή Kalhua

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παγκόσμιο σοκ: Πυρηνικές δυνάμεις στέλνουν πυραύλους στο Ιράν

Παγκόσμιο σοκ: Πυρηνικές δυνάμεις στέλνουν πυραύλους στο Ιράν... Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και Κίνα παίρνουν ενεργά…

3 ώρες ago

Ύποπτη βαλίτσα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Ύποπτη βαλίτσα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία... Στο σημείο έσπευσε αμέσως το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών…

4 ώρες ago

Νεκρός ο Leonard Lauder – Πως έκανε την Estée Lauder μια παγκόσμια αυτοκρατορία;

Νεκρός ο Leonard Lauder.. Πως έκανε την Estée Lauder μια παγκόσμια αυτοκρατορία; Το μυστικό της…

4 ώρες ago

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Φόβοι για βομβαρδισμούς και στο Ιράκ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Φόβοι για βομβαρδισμούς και στο Ιράκ και η πρεσβεία των ΗΠΑ…

5 ώρες ago

Πως το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India; Απίστευτη αποκάλυψη για την πολύνεκρη τραγωδία

Πως το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India; Απίστευτη αποκάλυψη για την…

6 ώρες ago

Ο Τραμπ μπλόκαρε το σχέδιο του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Ο Τραμπ μπλόκαρε, με βέτο, το σχέδιο του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη…

6 ώρες ago