ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγωτό μόκα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ας αφήσουμε στην άκρη τα έτοιμα παγωτά του εμπορίου και ας δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, σπιτικό παγωτό μόκα, εμπλουτισμένο με αρωματικό λικέρ. Και σιροπιασμένο με μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας.

 

Για το παγωτό:


Πρώτα σε ένα μπολ, χτυπήστε ζωηρά τους κρόκους των αβγών μαζί με την άχνη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέστε το λικέρ της επιλογής σας (Bailey’s ή Kalhua) και ανακατέψτε απαλά.
Έπειτα σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές σαντιγί.
Πάρτε περίπου το ένα τρίτο της σαντιγί και ενσωματώστε το στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να το ελαφρύνετε.
Κατόπιν ρίξτε το ελαφρωμένο μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια μεταφέρετε το παγωτό σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μια μεταλλική φόρμα που έχετε καλύψει εσωτερικά με πλαστική μεμβράνη. Σκεπάστε και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

Για την σάλτσα σοκολάτας:

Αρχικά τοποθετήστε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.
Έπειτα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το φρέσκο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Προσέξτε να μην βράσει το μείγμα.
Ωστόσο μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει ελαφρά στις άκρες, αποσύρετέ το από τη φωτιά και ρίξτε το ζεστό υγρό πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
Αφήστε το για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς και να δημιουργηθεί μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα.
Προσθέστε το λικέρ (Bailey’s ή Kalhua) στη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο ακόμα. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σερβίρισμα:

Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε να μαλακώσει ελαφρά. Επιπλέον αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και κόψτε το σε όμορφες φέτες. Περιχύστε κάθε μερίδα με την λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας και απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση και άρωμα.

Υλικά:

3 κρόκοι αβγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές σούπας λικέρ Bailey’s ή Kalhua

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
100 ml φρέσκο γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας λικέρ Bailey’s ή Kalhua

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αγωνία για τη Λένα Δροσάκη: Την παρέσυρε με ΙΧ και την παράτησε στη μέση του δρόμου

Αγωνία για τη Λένα Δροσάκη: Ασυνείδητος οδηγός την παρέσυρε με το ΙΧ του και την…

5 ώρες ago

Θρίλερ με την Αγγελική Νικολούλη: «Θα χαθείς πριν την ώρα σου»

Θρίλερ με την Αγγελική Νικολούλη και απίστευτες απειλές στον αέρα της εκπομπής: «Θα χαθείς πριν…

5 ώρες ago

Συναγερμός Λέκκα για τα «περίεργα» ρήγματα στην Κρήτη: «Να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

Συναγερμός Λέκκα για το φαινόμενο με τα περίεργα ρήγματα στην Κρήτη: «Να αποτυπώσουμε ακριβώς το…

6 ώρες ago

Άγιος Παΐσιος: Η συγκλονιστική προφητεία για την επιστροφή των Ελλήνων στα Φάρασα

Άγιος Παΐσιος: Η συγκλονιστική προφητεία για την επιστροφή των Ελλήνων στα Φάρασα και όλα όσα…

7 ώρες ago

Προσοχή: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός που τρώει τα όργανα

Προσοχή: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός - παράσιτο, που τρώει τα όργανα και σαρώνει σε ολόκληρη την…

8 ώρες ago

Μπιλ Γκέιτς: Τρομακτική πρόβλεψη για το μέλλον μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη AI

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε μια τρομακτική πρόβλεψη για το μέλλον μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη…

9 ώρες ago