600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης (2 γραμ. το καθένα)
Για το στόλισμα:
200 γραμ. γλυκό του κουταλιού (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)
Βήμα 1:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3:
Έπειτα στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Βήμα 4:
Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βουτάμε τα μπολάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτα.
Βήμα 5:
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό του κουταλιού μαζί με λίγο σιρόπι.
Καλή σας απόλαυση!
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Τελικά υπάρχουν ερπετοειδή; Αλήθεια ή συνωμοσία; Στοιχεία που ανατριχιάζουν και συγκλονίζουν Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω…
Οι ημερομηνίες γέννησης δείχνουν ποιοί θα γίνουν πλούσιοι και έχουν μαγνήτη στον πλούτο και στην…
Το νόμιμο κόλπο για να κερδίζεις πάντα στα τυχερά παιχνίδια... Ζευγάρι έβγαλε πάνω από 8…
Φρικτός θάνατος για 21χρονο σε τροχαίο στο Αγρίνιο Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από…
Τι όπλα θα παράγει η Renault; Η πασίγνωστη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει ξανά στη βιομηχανία όπλων…
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφικής κίνησης με έντονο «λατινοαμερικάνικο άρωμα». Καθώς, σύμφωνα…