ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανακότα: Ένα δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο!

Είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο για την απλότητά της

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η πανακότα (Panna Cotta) είναι ένα δημοφιλές ιταλικό επιδόρπιο, γνωστό για την κρεμώδη και απαλή υφή του. Το όνομά της σημαίνει “μαγειρεμένη κρέμα” στα ιταλικά. Και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο για την απλότητά της και τη δυνατότητα να συνοδεύεται με ποικιλία γεύσεων.

Υλικά:

600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης (2 γραμ. το καθένα)
Για το στόλισμα:

200 γραμ. γλυκό του κουταλιού (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3:
Έπειτα στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Βήμα 4:
Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βουτάμε τα μπολάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτα.

Βήμα 5:
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό του κουταλιού μαζί με λίγο σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!

Από τον σεφ  Στέλιο Χατζηνικολάου

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος στο Αίγιο: Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή;

Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…

2 ώρες ago

Φούρνος Μικροκυμάτων: Ο Υποτιμημένος Σύμμαχος της Κουζίνας και Έξυπνες Χρήσεις που δεν Γνωρίζατε

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…

7 ώρες ago

Η «Αφέντρα» του Πειραιά: Το Σκοτεινό Ερωτικό Τρίγωνο και το Εξευτελιστικό Συμβόλαιο Υποταγής πίσω από την Τραγωδία

Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…

7 ώρες ago

Τι μας συμβαίνει και ξεχνάμε ονόματα;

Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…

8 ώρες ago

Η μνήμη των Αγίων Αρριανού και Λευκίου: Το εορτολόγιο της 14ης Δεκεμβρίου

Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…

9 ώρες ago

Διπλό μέτωπο για την κυβέρνηση: Μετά τα τρακτέρ, έρχονται και τα φορτηγά – Κινητοποιήσεις μεταφορέων πριν τα Χριστούγεννα

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…

9 ώρες ago