600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης (2 γραμ. το καθένα)
Για το στόλισμα:
200 γραμ. γλυκό του κουταλιού (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)
Βήμα 1:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3:
Έπειτα στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Βήμα 4:
Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βουτάμε τα μπολάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτα.
Βήμα 5:
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό του κουταλιού μαζί με λίγο σιρόπι.
Καλή σας απόλαυση!
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Η διανομή πετρελαίου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι αιτήσεις για το Επίδομα Θέρμανσης 2025-2026…
Το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονέμεται σε τρεις κορυφαίους επιστήμονες, τους Mary E. Brunkow, Fred…
Σημαντική κίνηση στήριξης πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον…
Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις οριστικές ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Νοεμβρίου 2025, ακολουθώντας τον καθιερωμένο κανόνα…
Ένα σοκαριστικό και τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν ένας 70χρονος άνδρας έθεσε τέλος στη…
Ένα σοκαριστικό και αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία των…