600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης (2 γραμ. το καθένα)
Για το στόλισμα:
200 γραμ. γλυκό του κουταλιού (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)
Βήμα 1:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3:
Έπειτα στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Βήμα 4:
Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βουτάμε τα μπολάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτα.
Βήμα 5:
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό του κουταλιού μαζί με λίγο σιρόπι.
Καλή σας απόλαυση!
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…