Η κλινική ψυχολόγος ξεκίνησε αρχικά με τα λάθη που κάνουν οι γονείς, τονίζοντας ότι η γονεϊκότητα δεν έρχεται με εγχειρίδιο χρήσης. Και οι γονείς συνήθως δεν θυμούνται την δική τους διαδρομή εκείνη τη περίοδο της ζωής του.
Το πιο βασικό λάθος είναι ότι οι γονείς μπαίνουν σε μία διαδικασία σύγκρισης του παιδιού. Τόσο μέσα στην οικογένεια και μεταξύ των παιδιών. Αλλά και με τα παιδιά του κοινωνικού τους περίγυρου. Οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίσουν την μοναδικότητα του κάθε παιδιού.
Αν δει ένα παιδί ότι όλη οικογένεια είναι μέσα στο άγχος για τις Πανελλήνιες κι έχει αλλάξει η καθημερινότητα της οικογένειας… τότε αυτό θα του προκαλέσει άγχος.
Από την άλλη, ούτε θα πρέπει οι γονείς να παροτρύνουν ένα παιδί να μην προσπαθήσει και να μην δοκιμαστεί. Γιατί η προσπάθεια είναι το πρώτο «λιθαράκι» της αυτοπεποίθησης, κι έτσι θα προσπαθήσει ξανά.
Για τα παιδιά που είναι πιο ευαίσθητα στο άγχος η κλινική ψυχολόγος συμβούλευσε στο σπίτι να υπάρχει ηρεμία. Επίσης να αποφευχθούν συζητήσεις που μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις.
Επίσης, καλό είναι κατά την διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει οι γονείς να ρωτάνε τα παιδιά τι μπορούν να κάνουν για αυτά.
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ενδείξεις πως τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα είναι 8 με το θρίλερ να…
Το απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου μέσα σε πιλοτήριο αεροπλάνου που οδήγησε στην απόλυση…
Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν και ίσως είναι η κατάλληλη…
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…