Μετά τον πρώην υπουργό Νίκο Φίλη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει στις λίστες του έναν υποψήφιο βουλευτή, που να βαφτίζει την μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», δήλωσε ότι «βεβαίως, πως δεν μπορούμε να έχουμε», ένα ακόμα στέλεχος του κόμματος ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος με άρθρο του στην ιστοσελίδα της τάσης «Ομπρέλα», στο Commonality γράφει ότι η Ελλάδα απαγορεύει στους Θρακιώτες μειονοτικούς να δηλώνουν Τούρκοι!!!
Γράφει χαρακτηριστικά: «Την ίδια στιγμή ωστόσο, η Ελλάδα αρνείται στους Θρακιώτες μειονοτικούς να λένε ότι είναι Τούρκοι, άπαξ νιώθουν έτσι. Όποιος μάλιστα αμφισβητεί την ορθότητα της πολιτικής αυτής κατηγορείται ως προδότης και “φιλότουρκος’».
Αναφέρει ακόμα: «Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τις ορθές δηλώσεις του Νίκος Φίλης, θέλω να πω ότι το να αρνείται ένα κράτος σε πολίτες του το δικαίωμα να προσδιορίζονται εθνικά όπως επιθυμούν αποτελεί παραβίαση της συνταγματικά εγγυημένης ελευθερίας τους να αναπτύσουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους (Άρθρο 5, παρ. 1 Σ). Το μακρινό 1990, η χώρα μας μαζί με όλα τα κράτη μέλη της τότε ΔΑΣΕ (Διάσκεψη για την Ασφάλεια για την Συνεργασία στην Ευρώπη, νυν ΟΑΣΕ) συνομολόγησε στην Κοπενχάγη ότι το “να ανήκει κανείς σε μια εθνική μειονότητα είναι θέμα ατομικής επιλογής του ανθρώπου και κανένα μειονέκτημα δεν μπορεί να προκύπτει από την άσκηση αυτής της επιλογής” (Άρθρο 32 του Καταληκτικού Κειμένου)».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Χριστόπουλος παίρνει αυτή τη θέση. Τον Απρίλιο του 2014, ο καθηγητής του Παντείου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε, είχε επιτεθεί κατά της τσιγγάνας συνυποψηφίας του Σαμπίχα Σουλεϊμάν κατηγορώντας την, ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα ελληνικών εθνικιστικών κύκλων». Και αυτό γιατί η Σαμπίχα Σουλεϊμάν είχε δηλώσει ότι την καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός!
Η τοποθέτηση αυτή του Δημήτρη Χριστόπουλου είναι «βούτυρο στο ψωμί» της τουρκικής προπαγάνδας, που επιμένει να χαρακτηρίζει «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και αυτό, παρά το γεγονός, ότι ο χαρακτηρισμός της προσδιορίζεται σαφώς από την Συνθήκη της Λωζάνης.
Η θέση ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται όπως αυτή επιθυμεί, υιοθετεί, επί της ουσίας, την πάγια θέση της Άγκυρας, η οποία, μάλιστα επιθυμεί διακαώς την αναθεώρηση της Συμφωνίας της Λωζάνης.
Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει νέο κόμμα και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό... Ο αρχηγός και η…
Ένας 51χρονος Σουηδός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν έπεσε…
Με τι κυκλοφορούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Πειραιά; Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο σε περαστικούς…
Που είναι τα τζιτζίκια όλον τον χειμώνα; Τι κρύβει το τραγούδι τους; Ο ύψιστος σκοπός…
Ένας 19χρονος νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου το Σάββατο, 17 Μαΐου, αφού τον…
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες στην Ιταλία. Καθώς κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε…