Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ωστόσο η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με προσοχή από ορισμένες ομάδες ανθρώπων.
Γαστρίτιδα με αυξημένη οξύτητα: Το παντζάρι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, καθώς αυξάνει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
Σακχαρώδη διαβήτη: Το παντζάρι περιέχει φυσικά σάκχαρα, επομένως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά): Το παντζάρι περιέχει οξαλικά άλατα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά.
Προβλήματα με τα νεφρά.
Εντερικές διαταραχές και διάρροια: Το παντζάρι έχει καθαρτική δράση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Γενικότερα, συνιστάται η μέτρια κατανάλωση παντζαριού, και η συμβουλή ενός γιατρού για όσους έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
Έσταξε «φαρμάκι» ο Χάρης Βαρθακούρης για τον Πέτρο Λαγούτη και το Big Brother Ο Χάρης…
Σεισμός πριν από λίγο στην Εύβοια ταρακούνησε και την Αττική... Το επίκεντρο και η πρώτη…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσπασε» τη σιωπή του και έβγαλε στη «φόρα» όλη την αλήθεια για…
Σε κατάσταση σοκ είναι η εντυπωσιακή αστυνομικός μετά την καταγγελία: Τι λέει για τα ερωτικά…
Η Άννα Μαρία Ψυχαράκη με νέα εμφάνιση και νέα δουλειά «τρελαίνει» κόσμο... Πως είναι σήμερα…
Συναγερμός σήμανε στο αεροπλανοφόρο Harry S. Truman όταν μαχητικό των ΗΠΑ έπεσε στη θάλασσα στην…