Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ωστόσο η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με προσοχή από ορισμένες ομάδες ανθρώπων.
Γαστρίτιδα με αυξημένη οξύτητα: Το παντζάρι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, καθώς αυξάνει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
Σακχαρώδη διαβήτη: Το παντζάρι περιέχει φυσικά σάκχαρα, επομένως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά): Το παντζάρι περιέχει οξαλικά άλατα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά.
Προβλήματα με τα νεφρά.
Εντερικές διαταραχές και διάρροια: Το παντζάρι έχει καθαρτική δράση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Γενικότερα, συνιστάται η μέτρια κατανάλωση παντζαριού, και η συμβουλή ενός γιατρού για όσους έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από 16 χρόνια…
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα βρέφος 11 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό με ασθενοφόρο…
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηρίζοντάς την «ένα…
Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Ατρομήτου έφερε ανακούφιση. Αλλά οι δηλώσεις του…
Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Barbara» η οποία, αν και σύντομη, αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά έντονα χαρακτηριστικά…
Η La Vie en Rose της Δήμητρας Κατσαφάδου ήταν το success story των ελληνικών καλλυντικών,…