40 κομμάτια
1 1/2 πακέτο περίπου φρυγανιά τριμμένη
750 γρ καρύδια αλεσμένα (όχι πολύ τριμμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 πορτοκάλι το ξύσμα
5-6 βανίλιες (σκόνη)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
500 γρ νερό
Βήμα 1
Αρχικά αραδιάζουμε το χοντροαλεσμένο καρύδι σε ένα βαθύ σκεύος
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά τη φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλλο. Επίσης τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.
Βήμα 3
Επιπλέον όταν είναι η ώρα να αρχίσουμε να ρίχνουμε το σιρόπι μας να προσέξουμε να μη γίνει το μείγμα μας ούτε πολύ ρευστό. Αλλά ούτε και πολύ σφιχτό να το δούμε να πλάθεται στα χέρια μας εύκολα.
Βήμα 4
Ακόμη στο σιρόπι που θα φτιάξουμε μαζί με το νερό θα προσθέσουμε το κακκάο και το κονιάκ και θα το αφήσουμε απλά να λιώσουν. Στη συνέχεια θα το ρίξουμε στα στερεά υλικά και θα αρχίσουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας και να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε σχήματα. Ωστόσο (μη φοβηθείτε όταν δείτε να σκορπάει η ζύμη στα χέρια σας θέλει να το δουλεύουμε καλά στα χέρια μας). Επίσης (συνηθίζεται το σχήμα τους να είναι μισοφέγγαρα η αστεράκια.)
Βήμα 5
Τέλος αφού έχουμε φτιάξει τα σχήματα τα περνάμε από ζάχαρη άχνη ή από λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…