40 κομμάτια
1 1/2 πακέτο περίπου φρυγανιά τριμμένη
750 γρ καρύδια αλεσμένα (όχι πολύ τριμμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 πορτοκάλι το ξύσμα
5-6 βανίλιες (σκόνη)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
500 γρ νερό
Βήμα 1
Αρχικά αραδιάζουμε το χοντροαλεσμένο καρύδι σε ένα βαθύ σκεύος
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά τη φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλλο. Επίσης τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.
Βήμα 3
Επιπλέον όταν είναι η ώρα να αρχίσουμε να ρίχνουμε το σιρόπι μας να προσέξουμε να μη γίνει το μείγμα μας ούτε πολύ ρευστό. Αλλά ούτε και πολύ σφιχτό να το δούμε να πλάθεται στα χέρια μας εύκολα.
Βήμα 4
Ακόμη στο σιρόπι που θα φτιάξουμε μαζί με το νερό θα προσθέσουμε το κακκάο και το κονιάκ και θα το αφήσουμε απλά να λιώσουν. Στη συνέχεια θα το ρίξουμε στα στερεά υλικά και θα αρχίσουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας και να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε σχήματα. Ωστόσο (μη φοβηθείτε όταν δείτε να σκορπάει η ζύμη στα χέρια σας θέλει να το δουλεύουμε καλά στα χέρια μας). Επίσης (συνηθίζεται το σχήμα τους να είναι μισοφέγγαρα η αστεράκια.)
Βήμα 5
Τέλος αφού έχουμε φτιάξει τα σχήματα τα περνάμε από ζάχαρη άχνη ή από λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έριξε, κυριολεκτικά, μια «βόμβα» και ανακοίνωσε ότι... «κατόπιν ωρίμου σκέψεως προσχωρεί στο…
Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…
Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…
Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…
Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…