Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραδοσιακά σκαλτσούνια: Μια μοναστηριακή συνταγή

Απλά υλικά, Αξεπέραστη γεύση

Advertisement

Φτιάξτε λαχταριστά γλυκίσματα με αυτό τον απλό τρόπο:

Υλικά:

Για τη ζύμη:
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση:

1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
½ κούπα ξανθές σταφίδες
½ κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη μαρμελάδα/γλυκό κουταλιού)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά για τη ζύμη και προσθέστε σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Φύλλο: Ανοίξτε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο.
Κοπή: Κόψτε μικρούς κύκλους με ένα φλιτζάνι.
Γέμιση: Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης.
Γέμισμα και κλείσιμο: Βάλτε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε κύκλο και κλείστε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες.
Ψήσιμο: Βάλτε τα μισοφέγγαρα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 180°C για 30 λεπτά.
Πασπάλισμα: Μόλις τα βγάλετε, ραντίστε με ανθόνερο και πασπαλίστε με άχνη και κανέλα.

Advertisement

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button