Φτιάξτε λαχταριστά γλυκίσματα με αυτό τον απλό τρόπο:
Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
Για τη γέμιση:
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
½ κούπα ξανθές σταφίδες
½ κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη μαρμελάδα/γλυκό κουταλιού)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά για τη ζύμη και προσθέστε σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Φύλλο: Ανοίξτε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο.
Κοπή: Κόψτε μικρούς κύκλους με ένα φλιτζάνι.
Γέμιση: Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης.
Γέμισμα και κλείσιμο: Βάλτε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε κύκλο και κλείστε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες.
Ψήσιμο: Βάλτε τα μισοφέγγαρα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 180°C για 30 λεπτά.
Πασπάλισμα: Μόλις τα βγάλετε, ραντίστε με ανθόνερο και πασπαλίστε με άχνη και κανέλα.
Χορηγούμενο