Απολαύστε τα πιο λαχταριστά και εύκολα πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού. Ακολουθώντας αυτή την απλή συνταγή:
Υλικά:
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φακελάκι)
Επίσης για το άλειμμα: 2 κρόκοι αυγού, 2 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
Αρχικά κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζύμωμα:
Έπειτα χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Επιπλέον προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
Ωστόσο διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε το μείγμα στο μίξερ.
Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι. Μην ζυμώσετε υπερβολικά, για να μην σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Επίσης η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ψήσιμο:
Πρώτα προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ωστόσο σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το νερό για το άλειμμα.
Έπειτα πλάστε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
Κατόπιν Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια αλείψτε τα με το διάλυμα αυγού.
Μετά ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατήρηση:
Ακόμη, αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο, για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά.
Μυστικά για επιτυχία:
Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ποιοτικά υλικά.
Προσοχή. Μην παραζυμώσετε τη ζύμη.
Επιπλέον προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σας.
Ωστόσο αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
Χορηγούμενο