ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πασχαλινά κουλουράκια: Η απόλυτη συνταγή για επιτυχία

Τα πιο λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απολαύστε τα πιο λαχταριστά και εύκολα πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού. Ακολουθώντας αυτή την απλή συνταγή:

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φακελάκι)
Επίσης για το άλειμμα: 2 κρόκοι αυγού, 2 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Αρχικά κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζύμωμα:
Έπειτα χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Επιπλέον προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
Ωστόσο διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε το μείγμα στο μίξερ.
Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι. Μην ζυμώσετε υπερβολικά, για να μην σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Επίσης η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ψήσιμο:
Πρώτα προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ωστόσο σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το νερό για το άλειμμα.
Έπειτα πλάστε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
Κατόπιν Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια αλείψτε τα με το διάλυμα αυγού.
Μετά ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατήρηση:
Ακόμη, αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο, για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά.

 

Μυστικά για επιτυχία:

Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

Προσοχή. Μην παραζυμώσετε τη ζύμη.
Επιπλέον προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σας.
Ωστόσο αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Έτσι είναι σήμερα στα 40 της η Αθηνά Ωνάση

Έτσι είναι σήμερα, στα 40 της, η Αθηνά Ωνάση... Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της «χρυσής…

3 ώρες ago

Πως γίνεται το γυναικείο στήθος να ασκεί ακαταμάχητη επιρροή πάνω στους άντρες;

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως γίνεται το γυναικείο στήθος να ασκεί τέτοια ακαταμάχητη επιρροή πάνω στους…

5 ώρες ago

Σάλος με την Τζούλια Αλεξανδράτου: Διέρρευσε «ακατάλληλη» φωτογραφία από το μπαλκόνι της

Σάλος με την Τζούλια Αλεξανδράτου: Η «ακατάλληλη» φωτογραφία που διέρρευσε από το μπαλκόνι της και…

7 ώρες ago

Τι αποκαλύπτει το δάγκωμα των χειλιών;

Τι αποκαλύπτει το δάγκωμα των χειλιών; Σεξουαλική επιθυμία, σημάδι ψέματος ή ανασφάλειες και άγχος; Η…

8 ώρες ago

Το αποκάλυψε η Δήμητρα Αλεξανδράκη: Οι κρυφές σχέσεις με γυναίκες που δεν μαθεύτηκαν ποτέ

Το αποκάλυψε η Δήμητρα Αλεξανδράκη: Οι κρυφές σχέσεις με γυναίκες που δεν μαθεύτηκαν ποτέ Η…

9 ώρες ago

Τραγωδία που «πάγωσε» τον Πειραιά: 21χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο γήπεδο και πέθανε

21χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο γήπεδο και πέθανε... Ανείπωτη τραγωδία που «πάγωσε» τον Πειραιά…

10 ώρες ago