1 κιλό αρνάκι από μπούτι, με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
700 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 ξυλάκι κανέλας
150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για να φτιάξουμε το πατατάτο Αμοργού, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρέας.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το φαγητό να βράζει.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύψει το κρέας, ρίχνουμε την κανέλα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να γίνει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα. Αν χρειαστεί, κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και σερβίρουμε το πατατάτο Αμοργού.
Ποιό είναι το κόλπο για να κάνετε τα μαξιλάρια σας σαν καινούργια; Διώξτε λεκέδες και…
Χαφτάρ και Πούτιν τελειώνουν το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και την κυβέρνηση του τουρκόφιλου Αμντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα...…
Ζώδια που πιάνουν οι κατάρες τους και επηρεάζουν το Σύμπαν... Η εξήγηση της Αστρολογίας πίσω…
Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη Το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαΐου 2025, μια νέα σεισμική…
Γιατί η Γερμανία αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με τη Ρωσία; Δραματικές εξελίξεις για πρώτη φορά…
Επικίνδυνο το νερό με ουράνιο στο δίκτυο ύδρευσης στις Σέρρες... Απαγορεύτηκε η πόση και η…