1 κιλό αρνάκι από μπούτι, με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
700 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 ξυλάκι κανέλας
150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για να φτιάξουμε το πατατάτο Αμοργού, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρέας.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το φαγητό να βράζει.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύψει το κρέας, ρίχνουμε την κανέλα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να γίνει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα. Αν χρειαστεί, κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και σερβίρουμε το πατατάτο Αμοργού.
Συνεχίζεται η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο οποίος επέστρεψε σήμερα,…
Με τρεις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Πέμπτη μετατρέπεται σε μια μεγάλη…
Μετά από μια περίοδο παρατεταμένης δροσιάς, η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα. Με ένα σύντομο κύμα καύσωνα…
Σάλος έχει προκληθεί από καταγγελίες επισκεπτών στη Λευκάδα. Οι οποίοι κάνουν λόγο για επιτήδειους που…
Αν νομίζατε ότι είχατε δοκιμάσει κάθε γεύση παγωτού στον κόσμο, ετοιμαστείτε για μια έκπληξη που…
Ένας 34χρονος ναυτικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο…