1 κιλό αρνάκι από μπούτι, με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
700 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 ξυλάκι κανέλας
150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για να φτιάξουμε το πατατάτο Αμοργού, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρέας.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το φαγητό να βράζει.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύψει το κρέας, ρίχνουμε την κανέλα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να γίνει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα. Αν χρειαστεί, κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και σερβίρουμε το πατατάτο Αμοργού.
Η διανομή πετρελαίου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι αιτήσεις για το Επίδομα Θέρμανσης 2025-2026…
Το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονέμεται σε τρεις κορυφαίους επιστήμονες, τους Mary E. Brunkow, Fred…
Σημαντική κίνηση στήριξης πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον…
Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις οριστικές ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Νοεμβρίου 2025, ακολουθώντας τον καθιερωμένο κανόνα…
Ένα σοκαριστικό και τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν ένας 70χρονος άνδρας έθεσε τέλος στη…
Ένα σοκαριστικό και αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία των…