Αυτή η συνταγή σας δείχνει πώς να φτιάξετε πελμένι, τα ρωσικά τορτελίνια, με μια νόστιμη γέμιση από μανιτάρια και μια κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
Για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 180 ml νερό, αλάτι.
Για τη γέμιση: 400 γρ. μανιτάρια, 200 γρ. κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα.
Για τη σάλτσα: κρεμμύδι, σκόρδο, βούτυρο, αλεύρι, μουστάρδα, ζωμός, γιαούρτι.
Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Γέμιση: Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε αλεύρι, μουστάρδα, ζωμό και γιαούρτι.
Σχηματισμός: Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόψτε δίσκους, γεμίστε τους και κλείστε τους σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Βράσιμο: Βράστε τα πελμένι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε με τη σάλτσα και, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο άνηθο και αγγουράκια τουρσί.
Χορηγούμενο