Αυτή η συνταγή σας δείχνει πώς να φτιάξετε πελμένι, τα ρωσικά τορτελίνια, με μια νόστιμη γέμιση από μανιτάρια και μια κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
Για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 180 ml νερό, αλάτι.
Για τη γέμιση: 400 γρ. μανιτάρια, 200 γρ. κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα.
Για τη σάλτσα: κρεμμύδι, σκόρδο, βούτυρο, αλεύρι, μουστάρδα, ζωμός, γιαούρτι.
Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Γέμιση: Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε αλεύρι, μουστάρδα, ζωμό και γιαούρτι.
Σχηματισμός: Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόψτε δίσκους, γεμίστε τους και κλείστε τους σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Βράσιμο: Βράστε τα πελμένι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε με τη σάλτσα και, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο άνηθο και αγγουράκια τουρσί.
Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…