Αυτή η συνταγή σας δείχνει πώς να φτιάξετε πελμένι, τα ρωσικά τορτελίνια, με μια νόστιμη γέμιση από μανιτάρια και μια κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
Για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 180 ml νερό, αλάτι.
Για τη γέμιση: 400 γρ. μανιτάρια, 200 γρ. κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα.
Για τη σάλτσα: κρεμμύδι, σκόρδο, βούτυρο, αλεύρι, μουστάρδα, ζωμός, γιαούρτι.
Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατέψτε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Γέμιση: Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε αλεύρι, μουστάρδα, ζωμό και γιαούρτι.
Σχηματισμός: Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόψτε δίσκους, γεμίστε τους και κλείστε τους σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Βράσιμο: Βράστε τα πελμένι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε με τη σάλτσα και, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο άνηθο και αγγουράκια τουρσί.
Έξαλλη η Αναστασία Γιούσεφ: «Θα κινηθώ νομικά», διαμηνύει η εντυπωσιακή χορεύτρια για τις φήμες και…
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, κάθε ημέρα της εβδομάδας έχει το δικό της ξεχωριστό θρησκευτικό…
Η Γαρυφαλλιά Καληφώνη έβαλε στη θέση του έναν από τους haters που την ακολουθούν συστηματικά,…
Η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές, που αφήνουν πίσω τους νεκρούς και σοκαριστικές εικόνες,…
Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση που θύμισε την πορεία της μέχρι τον τελικό του Champions League,…
Μετά την πρόκριση επί της Σαχτάρ, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το κρίσιμο ματς με τη…