Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση

Τα απλά και υγιεινά υλικά που θα χρειαστείτε και από τι «θωρακίζουν» τον οργανισμό

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση – Τα απλά και υγιεινά υλικά που θα χρειαστείτε και από τι «θωρακίζουν» τον οργανισμό… Δείτε βήμα – βήμα το πως θα τις φτιάξεται και καλή απόλαυση!…

Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση! Σύμφωνα με το meygeia, οι αποτοξινωτικές σαλάτες* είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Οι παρακάτω συνταγές είναι υγιεινές, θρεπτικές και νόστιμες.

Όταν το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, συσσωρεύονται τοξίνες και ελαχιστοποιούνται τα θρεπτικά συστατικά. Οι παρακάτω πέντε συνταγές για αποτοξινωτικές σαλάτες βοηθούν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, βελτιώνοντας την απόδοση του σώματος και τη διάθεση. Η μη σωστή αποβολή των άχρηστων ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε τοξικό μεγάκολο.

Μερικά προβλήματα που προκαλεί αυτή η κατάσταση είναι:

Παχυσαρκία ή υπερβολικό βάρος
Κόπωση
Αλλεργίες
Πρόωρη γήρανση
Δυσκοιλιότητα
Χρόνιες ασθένειες

Η διατροφική διαταραχή μειώνει την ικανότητα του πεπτικού συστήματος να διασπά την τροφή, μειώνοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και αυξάνοντας τη συσσώρευση τοξινών. Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει τον καθαρισμό του οργανισμού μέσω της τροφής.

Μια αποτοξινωτική δίαιτα βοηθά τα όργανα να καθαριστούν. Τα μήλα, τα μύρτιλα, τα καρύδια, η καρύδα, οι σπόροι chia, το λάχανο και το μπρόκολο είναι ιδανικά συστατικά για αποτοξινωτικές σαλάτες. Ο στόχος είναι η ενίσχυση της ισορροπίας του pH στο σώμα, η αποβολή βλαβερών ουσιών και ο καθαρισμός του παχέος εντέρου και άλλων οργάνων.

1. Αποτοξινωτική σαλάτα για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου
Υλικά:

Ελαιόλαδο
1 παντζάρι
Μισό λάχανο
1 καρότο
1 λεμόνι
Βότανα (μαϊντανός, βασιλικός, ρίγανη) (προαιρετικά)
Αλάτι

Σαλάτα με παντζάρι

Προετοιμασία:

Ψιλοκόψτε το παντζάρι, το καρότο και το λάχανο.
Καρυκεύστε με τα βότανα.
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και μετά το ελαιόλαδο.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και σερβίρετε.

2. Αποτοξινωτική σαλάτα με καρότα και μήλα
Υλικά:

4 μεγάλα καρότα
1 κλωνάρι σέλινο με τα φύλλα
2 μικρά κόκκινα μήλα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κλωνάρι κόλιανδρο
Μισό φλιτζάνι σταφίδες (60 γραμμάρια)
5 ολόκληρα καρύδια

Σαλάτα με καρότα και μήλα

Υλικά για το ντρέσινγκ:

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (45 ml)
2 κουταλιές της σούπας λινέλαιο ή ηλιέλαιο (30 ml)
1 κουταλάκι του τσαγιού μέλι (7,5 γραμμάρια)
1/4 κουταλάκι του τσαγιού πικάντικο κάρυ (2 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο τζίντζερ (5 γραμμάρια)

Οδηγίες:

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα.
Πλύντε τα μήλα, κόψτε τα σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Τρίψτε τα.
Ψιλοκόψτε το σέλινο μαζί με μερικά φύλλα.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το κρεμμύδι σε φέτες, τα ψιλοκομμένα καρύδια και τις σταφίδες σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

3. Αποτοξινωτική σαλάτα με σπανάκι και πορτοκάλι
Υλικά:

4 φλιτζάνια σπανάκι (120 γραμμάρια)
4 πορτοκάλια
Φύτρα αλφάλφα

Σαλάτα με σπανάκι και πορτοκάλι

Υλικά για το ντρέσινγκ:

1 πορτοκάλι
Μισή κόκκινη πιπεριά
1 κλωνάρι σέλινο

Οδηγίες:

Πλύντε το σπανάκι, τα πορτοκάλια και τα φύτρα αλφάλφα και ψιλοκόψτε τα.
Για το ντρέσινγκ, πολτοποιήστε το καθαρισμένο πορτοκάλι και την κόκκινη πιπεριά μαζί με το ψιλοκομμένο σέλινο.
Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

4. Αποτοξινωτική σαλάτα με ρόκα
Υλικά:

1 πορτοκάλι
1 ματσάκι ρόκα (80 γραμμάρια)
2 μικρά γλυκά αχλάδια
Μισό ρόδι
Καβουρδισμένα αμύγδαλα

Σαλάτα με ρόκα, ρόδι και αχλάδια

Υλικά για το ντρέσινγκ:

Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (45 ml)

Οδηγίες:

Πλύντε τη ρόκα, αφαιρέστε τους χοντρούς βλαστούς και αφήστε τη να στραγγίσει.
Καβουρδίστε ελαφρά τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
Πλύντε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το πορτοκάλι και τα γλυκά αχλάδια.
Βάλτε τη ρόκα σε ένα μπολ και προσθέστε τα πορτοκάλια, τα αχλάδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Για το ντρέσινγκ, βάλτε τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αναμείξτε καλά.
Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

5. Σαλάτα με λαχανικά και φρούτα
Υλικά:

Σπανάκι
Μαρούλι
Μισό λάχανο
1 καρδιά αγκινάρας (προαιρετικά)
Σπόρους καλαμποκιού
1 μήλο
Μισό μπρόκολο
1 χούφτα αμύγδαλα
2 φέτες αβοκάντο
Χυμός από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά, το μήλο και το αβοκάντο και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε τους σπόρους καλαμποκιού και τα αμύγδαλα.
Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης – Δροσερά και απολαυστικά ροφήματα για σούπερ αποτοξίνωση

Αν δοκιμάσετε αυτές τις σαλάτες, είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσετε την υγεία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά και μην ξεχνάτε να ασκείστε, ώστε οι θερμίδες από τα φρούτα να μην αποτελούν πρόβλημα.

*Προσοχή, αυτό το κείμενο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά την επαγγελματική συμβουλή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό ή και επίσης τον γιατρό σας.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button