ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πεντανόστιμες σαλάτες ζυμαρικών: Εύκολες υγιεινές και ελαφριές

Το πλήρες γεύμα που θα σε δροσίσει όρθιο και θα σε χορτάσει στον καύσωνα

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμες σαλάτες ζυμαρικών: Εύκολες, υγιεινές και ελαφριές – Το πλήρες γεύμα που θα σε δροσίσει όρθιο και θα σε χορτάσει στον καύσωνα

Πεντανόστιμες σαλάτες ζυμαρικών: Εύκολες, υγιεινές και ελαφριές – Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και ο καύσωνας χτυπάει κόκκινα, ζητάμε πιάτα που είναι δροσερά και ελαφριά. Οι σαλάτες ζυμαρικών είναι η ιδανική επιλογή για lunch box στη δουλειά ή για ένα ελαφρύ γεύμα στο σπίτι. Αυτές οι σαλάτες προσφέρουν μια εύκολη, χορταστική, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη λύση.

Το μυστικό είναι να ξεχάσετε τα μακαρόνια και τα σπαγγέτι! Για τις σαλάτες αυτές προτιμάμε ζυμαρικά με κοντό σχήμα όπως βίδες, φουσίλι, πένες και φιογκάκια. Αυτά τα σχήματα κρατούν καλύτερα τα υλικά και τη σάλτσα.

Χορηγούμενο

Όταν βράζετε τα ζυμαρικά, είναι σημαντικό να τα στραγγίξετε και να τα ξεπλύνετε αμέσως με κρύο νερό. Αυτό αφαιρεί το άμυλο και εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν όταν κρυώσουν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την παρασκευή μακαρονοσαλάτας.

Δείτε επίσης – Δροσερή σαλάτα με φράουλες και dressing γιαούρτι – λάιμ

Συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών με τόνο ή καπνιστό σολομό

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο ή καπνιστό σολομό

Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά (βίδες, φουσίλι, πένες ή φιογκάκια)
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι και επίσης φρέσκα μυρωδικά (άνηθος ή μαϊντανός), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Αφού βραστούν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε αμέσως με κρύο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Προσθέτετε τα κρύα ζυμαρικά στο μπολ με το ντρέσινγκ και τα ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τον τόνο, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί και τα φρέσκα μυρωδικά. Ανακατεύετε και πάλι.
Τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Enjoy your meal!

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση

Συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά, μανούρι και ντοματίνια

Σαλάτα με ζυμαρικά, μανούρι και ντοματίνια

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 2 αβοκάντο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανούρι ή ανθότυρο, κομματιασμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • Λίγες σταγόνες πράσινο ταμπάσκο
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Και επίσης 2 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα ή μπολ.
Προσθέτετε το μανούρι ή το ανθότυρο και το ψιλοκομμένο σέλερι στα ζυμαρικά.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα προσθέτετε στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε απαλά.
Σε ένα σέικερ ή μικρό μπλέντερ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ταμπάσκο, το ξίδι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ που φτιάξατε, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα κομμένα ντοματίνια και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ντρέσινγκ μαγιονέζας-γιαουρτιού με μια βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.

Δείτε επίσης – Πολύχρωμη σαλάτα με καλοκαιρινά φρούτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών με προσούτο και μοτσαρέλα

Σαλάτα ζυμαρικών με προσούτο και μοτσαρέλα

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά πένες ή φιογκάκια
8 ντοματίνια Κρήτης, κομμένα στη μέση
100 γρ. προσούτο, λεπτές φέτες
70 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Και επίσης αλάτι και πιπέρι

Χορηγούμενο

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές, τις ελιές και επίσης το μαϊντανό ή το βασιλικό.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο. Χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε το μείγμα του λαδιού και του ξιδιού στη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη σερβίρετε, προσθέτοντας το προσούτο την τελευταία στιγμή.

ΠΗΓΗ: icookgreek.com / ethnos.gr


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button