ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πιο αρωματική πορτοκαλόπιτα! Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για την πιο αρωματική πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει, ίσως, ποτέ. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε με τα παρακάτω απλά, υγιεινά και οικονομικά υλικά και θα μας θυμηθείτε…

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.

3 μέτρια πορτοκάλια, ολόκληρα, πλυμένα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό)
χυμός από 2 πορτοκάλια
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο και κρύο
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
360 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
360 ml νερό
χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Για την πορτοκαλόπιτα με πολτό ολόκληρων πορτοκαλιών ξεκινάμε και βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε καλά με μπόλικο νερό και τα βράζουμε για 15-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τα διαπερνά εύκολα ένα πιρούνι.
Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν ελαφρά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια πάνω σε ξύλο κοπής.
Αφαιρούμε κουκούτσια, αν υπάρχουν.
Πολτοποιούμε τα κομμάτια στον πολυκόφτη (ρίχνοντας και τους χυμούς που έμειναν στο ξύλο κοπής).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα σποράκια βανίλιας, τον χυμό, το βούτυρο, τον πολτό πορτοκαλιών, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε ορθογώνιο μέτριο ταψί με διαστάσεις περίπου 25 x 30 εκ. και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι η πορτοκαλόπιτα να ροδίσει.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Αποσύρουμε αμέσως και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
Ξεφουρνίζουμε την πορτοκαλόπιτα και, όπως είναι καυτή, την περιχύνουμε αργά με το χλιαρό σιρόπι.
Την αφήνουμε να απορροφήσει πλήρως το σιρόπι και να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει αμέσως μετά τον θάνατο;

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…

52 λεπτά ago

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…

1 ώρα ago

Χειμερινή Ώρα: Πότε και γιατί γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω;

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…

2 ώρες ago

Σάλος: Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα;

Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…

5 ώρες ago

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…

6 ώρες ago

Θρίλερ: Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό προστασία στη Ρωσία;

Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…

6 ώρες ago