Σύμφωνα με το έγγραφο, στον Κανίδιο επιτρεπόταν να εξάγει ετησίως δέκα χιλιάδες σακιά σιτάρι και να εισάγει πέντε χιλιάδες αμφορείς κρασί χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις. Η λέξη «γίνεσθοι» εμφανίζεται στο τέλος του κειμένου και πιστεύεται ότι γράφτηκε από την ίδια την Κλεοπάτρα. Δείχνοντας τη συμμετοχή της στη διαδικασία.
Ο Ολλανδός καθηγητής αρχαίας ιστορίας, Πίτερ βαν Μίνεν, σημειώνει ότι το έγγραφο προοριζόταν για την επικοινωνία με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Αν και η υπόλοιπη γραφή φέρει χαρακτηριστικά των γραφέων της αυλής, η υπογραφή αποδίδεται στην ίδια τη βασίλισσα, αποδεικνύοντας την ενεργό εμπλοκή της.
Το κείμενο του παπύρου είναι λιτό και περιλαμβάνει το διάταγμα, τη συγκατάθεση της Κλεοπάτρας και την ημερομηνία παραλαβής του στην Αλεξάνδρεια. Ειδικοί επισημαίνουν ότι μόνο η Κλεοπάτρα είχε την εξουσία να εγκρίνει τέτοιου είδους διατάγματα. Ενώ η υπογραφή της αναγνωριζόταν από τους αξιωματούχους που τα διένειμαν.
Η διατήρηση του παπύρου οφείλεται στις ξηρές κλιματολογικές συνθήκες της Αιγύπτου. Πολλά αρχαία έγγραφα έχουν διασωθεί επειδή παρόμοια χρήση ήταν υλικό πλήρωσης στις κοιλότητες μούμιων κατά την ταρίχευση. Προστατεύοντας τα από την καταστροφή.
Παναθηναϊκός Ποιός θα είναι ο νέος βασικός τερματοφύλακας που υπογράφει στο τριφύλλι τις επόμενες ημέρες;…
Τα μυστικά του Αριστοτέλη που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή... Οι φιλίες και οι…
Έκτακτη τοποθέτηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη μεταγραφή Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό Εν μέσω των…
Παναθηναϊκός: Νέα εξέλιξη «βόμβα» για τον Βαλαντσιούνας, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή πριν τις υπογραφές Ενώ…
Πως η στάση του ύπνου επιδρά στην υγεία μας; Ανάλογα το πλευρό που κοιμόμαστε η…
Πρόταση γάμου εφιάλτης στη Λευκάδα με 24χρονη γυναίκα που κατέρρευσε ξαφνικά στην πιο ρομαντική στιγμή…