Σύμφωνα με το έγγραφο, στον Κανίδιο επιτρεπόταν να εξάγει ετησίως δέκα χιλιάδες σακιά σιτάρι και να εισάγει πέντε χιλιάδες αμφορείς κρασί χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις. Η λέξη «γίνεσθοι» εμφανίζεται στο τέλος του κειμένου και πιστεύεται ότι γράφτηκε από την ίδια την Κλεοπάτρα. Δείχνοντας τη συμμετοχή της στη διαδικασία.
Ο Ολλανδός καθηγητής αρχαίας ιστορίας, Πίτερ βαν Μίνεν, σημειώνει ότι το έγγραφο προοριζόταν για την επικοινωνία με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Αν και η υπόλοιπη γραφή φέρει χαρακτηριστικά των γραφέων της αυλής, η υπογραφή αποδίδεται στην ίδια τη βασίλισσα, αποδεικνύοντας την ενεργό εμπλοκή της.
Το κείμενο του παπύρου είναι λιτό και περιλαμβάνει το διάταγμα, τη συγκατάθεση της Κλεοπάτρας και την ημερομηνία παραλαβής του στην Αλεξάνδρεια. Ειδικοί επισημαίνουν ότι μόνο η Κλεοπάτρα είχε την εξουσία να εγκρίνει τέτοιου είδους διατάγματα. Ενώ η υπογραφή της αναγνωριζόταν από τους αξιωματούχους που τα διένειμαν.
Η διατήρηση του παπύρου οφείλεται στις ξηρές κλιματολογικές συνθήκες της Αιγύπτου. Πολλά αρχαία έγγραφα έχουν διασωθεί επειδή παρόμοια χρήση ήταν υλικό πλήρωσης στις κοιλότητες μούμιων κατά την ταρίχευση. Προστατεύοντας τα από την καταστροφή.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συνοδευόμενη από φωτογραφίες που απεικονίζουν το…
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών. Προειδοποιώντας για…
Αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2023, τιμάται η μνήμη των Αγίων…
Μια 26χρονη μητέρα από τη Βρετανία πέθανε στην Τουρκία μετά από μια ιατρική θεραπεία για…
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, οι…
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη (11/12), στη Νέα Ερυθραία. Όταν μία μητέρα με…