Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι ζώνες ασφαλείας αποτελούν το σημαντικότερο σύστημα προστασίας μας μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ενώ αν δεν είμαστε δεμένοι χάνουν μεγάλο μέρος της σημασίας τους οι αερόσακοι.
Είναι ενδεικτικό, ότι ένα μεγάλο μέρος των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα είναι άτομα, που δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Δεν αρκεί πάντως μόνο να χρησιμοποιούμε τη ζώνη ασφαλείας. Αλλά πρέπει να αποφεύγουμε και ορισμένα συνηθισμένα λάθη. Όπως τα έξι που ακολουθούν και μειώνουν δραστικά την αποτελεσματικότητα της την ώρα της κρίσης.
Το οριζόντιο τμήμα της ζώνης δεν περνάει πάνω από την κοιλιά, αλλά πάνω από τη λεκάνη. Επίσης το διαγώνιο δεν επιτρέπεται να εφαρμόζει στο λαιμό ή στο μπράτσο, αλλά οφείλει να περνά από την ωμοπλάτη, άρα ρυθμίζουμε το ύψος και τη διαδρομή της ζώνης ασφαλείας στον δικό μας σωματότυπο. Επίσης δεν επιτρέπεται να βάζουμε συνειδητά τη ζώνη να περνάει κάτω από τη μασχάλη μας, επειδή μας ενοχλεί.
Η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών και των συνοδηγών φοράει ζώνη ασφαλείας, δυστυχώς όμως πολλοί επιβάτες της πίσω σειράς καθισμάτων νιώθουν προστατευμένοι λόγω της θέσης τους και αμελούν να δεθούν. Έτσι εκτοξεύονται προς τα εμπρός σε περίπτωση ατυχήματος και κινδυνεύουν να τραυματιστούν και οι ίδιοι. Αλλά και να τραυματίσουν σοβαρά αυτούς που κάθονται μπροστά.
Δεν αφήνουμε μέσα στις τσέπες μας κλειδιά, κινητά ή άλλα αιχμηρά και εύθραυστα αντικείμενα, επειδή σε περίπτωση ενεργοποίησης της ζώνης θα πιεστούν πάνω στο σώμα μας και μπορεί να μας τραυματίσουν.
Μόλις δεθούμε, τραβάμε τη ζώνη ασφαλείας για να τεντωθεί και να εφαρμόζει καλά πάνω στο σώμα μας, κάτι που γίνεται αυτόματα στα νεότερα οχήματα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει κενό μεταξύ του σώματος και της ζώνης ασφαλείας. Όπως συμβαίνει αν φοράμε χοντρά ρούχα, οπότε πρέπει να τα βγάζουμε, όταν δενόμαστε ή τουλάχιστον να τα ανοίγουμε και να τα περνάμε πάνω από τη ζώνη.
Όταν είναι μπερδεμένη η ζώνη ασφαλείας δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και υστερεί σε αποτελεσματικότητα. Ενώ το γυρισμένο τμήμα μπορεί να εισχωρήσει σε περίπτωση ατυχήματος σε μαλακά μέρη του σώματος. Και να προκαλέσει μώλωπες και τραυματισμούς.
Αν βλέπουμε ότι η ζώνη κρεμάει, δεν τεντώνει κανονικά, σφηνώνει στην πόρτα του αυτοκινήτου, έχει αρχίσει να ξεφτίζει ή απλά έχει προσφέρει ήδη τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε κάποια δυνατή σύγκρουση. Τότε χρειάζεται αντικατάσταση με καινούργια.
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…
Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…
Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…
Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…
Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…
Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…