Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκαναν μια καίρια ανακάλυψη σχετικά με την επίδραση του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό μας. Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, γνωστή ως κερκετίνη. Μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από την ταχεία εμφάνιση πονοκεφάλων που προκαλούνται από το κρασί σε πολλούς πότες.
Ωστόσο η κερκετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που πωλείται και ως συμπλήρωμα υγείας λόγω των υποτιθέμενων πλεονεκτημάτων του. Φαίνεται να αποκτά διαφορετικό ρόλο όταν συνδυάζεται με το αλκοόλ. Ο χημικός οίνου και ομότιμος καθηγητής Andrew Waterhouse από το Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας του UC Davis εξηγεί ότι μόλις η κερκετίνη εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός τη μετατρέπει σε γλυκουρονίδιο της κερκετίνης. Αυτός ο μεταβολίτης εμποδίζει απροσδόκητα την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται αποτελεσματικά το αλκοόλ.
Επίσης το αποτέλεσμα αυτής της διακοπής είναι η συσσώρευση ακεταλδεΰδης, μιας γνωστής τοξίνης. Εντός του συστήματος. Η επικεφαλής συγγραφέας Dr. Apramita Devi διευκρινίζει ότι η ακεταλδεΰδη (αιθανόλη) είναι ερεθιστικό και προκαλεί φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως έξαψη του προσώπου, πονοκεφάλους και ναυτία. Αυτά ακριβώς τα συμπτώματα που πολλοί αποδίδουν στον φοβερό “πονοκέφαλο από κόκκινο κρασί”.
Η ιστορία του Τζον Μέγκοτ (Τζον Ελβς), ενός Βρετανού πολιτικού του 18ου αιώνα, αποτέλεσε την…
Η παρακάμερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (1-0) αποκάλυψε μια στιγμή…
Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Αλβανία η δολοφονία ενός δικαστή μέσα στην αίθουσα του…
Μια τραγική ιστορία ζωής έρχεται στο φως με τον θάνατο του πατέρα Λάμπρου Ρίνη (παπα-Λάμπρος),…
Ένας σοκαριστικός σάλος έχει ξεσπάσει στη σχολική κοινότητα της Χίου, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών…
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει σημάνει συναγερμό για την άμεση κάλυψη κενών θέσεων…