Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκαναν μια καίρια ανακάλυψη σχετικά με την επίδραση του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό μας. Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, γνωστή ως κερκετίνη. Μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από την ταχεία εμφάνιση πονοκεφάλων που προκαλούνται από το κρασί σε πολλούς πότες.
Ωστόσο η κερκετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που πωλείται και ως συμπλήρωμα υγείας λόγω των υποτιθέμενων πλεονεκτημάτων του. Φαίνεται να αποκτά διαφορετικό ρόλο όταν συνδυάζεται με το αλκοόλ. Ο χημικός οίνου και ομότιμος καθηγητής Andrew Waterhouse από το Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας του UC Davis εξηγεί ότι μόλις η κερκετίνη εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός τη μετατρέπει σε γλυκουρονίδιο της κερκετίνης. Αυτός ο μεταβολίτης εμποδίζει απροσδόκητα την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται αποτελεσματικά το αλκοόλ.
Επίσης το αποτέλεσμα αυτής της διακοπής είναι η συσσώρευση ακεταλδεΰδης, μιας γνωστής τοξίνης. Εντός του συστήματος. Η επικεφαλής συγγραφέας Dr. Apramita Devi διευκρινίζει ότι η ακεταλδεΰδη (αιθανόλη) είναι ερεθιστικό και προκαλεί φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως έξαψη του προσώπου, πονοκεφάλους και ναυτία. Αυτά ακριβώς τα συμπτώματα που πολλοί αποδίδουν στον φοβερό “πονοκέφαλο από κόκκινο κρασί”.
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…