Η Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέας, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις. Όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες. Επίσης ο καρκίνος και η άνοια.
Συγκεκριμένα, κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέθηκε με 46% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ενώ η καθημερινή κατανάλωση μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέας αύξανε τον κατά 24%.
Επίσης η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση μιας ημέρας κόκκινου κρέας με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μείωνε τον κίνδυνο κατά 30%. Ενώ η αντικατάσταση του με γαλακτοκομικά προϊόντα σχετιζόταν με 22% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Γιατί χώρισαν Μελίνα Νικολαΐδη και Δημήτρης Φιντιρίκος μετά από ένα χρόνο παθιασμένης σχέσης; Τέλος στη…
Που θα γίνει τελικά το Final Four το 2026; Η Euroleague απαντάει στον Ολυμπιακό και…
Στο φως το άγριο «πέσιμο» στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και η απίστευτη «χυλόπιτα» στον Ανδρέα Παπανδρέου…
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η μεταγραφή «ματ» για πεντάρι μετά το «ναυάγιο» με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας Ο…
Ετοιμάζει βόμβα ο Νίκος Δένδιας: Τέλος η θητεία σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία... Έρχονται…
«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά - Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε και νέα συνάντηση με…