Η Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέας, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις. Όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες. Επίσης ο καρκίνος και η άνοια.
Συγκεκριμένα, κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέθηκε με 46% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ενώ η καθημερινή κατανάλωση μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέας αύξανε τον κατά 24%.
Επίσης η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση μιας ημέρας κόκκινου κρέας με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μείωνε τον κίνδυνο κατά 30%. Ενώ η αντικατάσταση του με γαλακτοκομικά προϊόντα σχετιζόταν με 22% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Η Άννα Βίσση, μία από τις κορυφαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, φαίνεται πως έλαβε…
Το Ροβανιέμι, η επίσημη «πατρίδα του Άη Βασίλη» (Γιουλουπούκκι), αποτελεί παραδοσιακά πόλο έλξης για εκατοντάδες…
Τι μισθό παίρνει ένας υπάλληλος της ΕΕ; 8η αύξηση σε 3 χρόνια ενώ οι Ευρωπαίοι…
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός πληρωμών από τον ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τη ΔΥΠΑ,…
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε στη δημοσιοποίηση των συντελεστών που θα χρησιμοποιηθούν για…
Η Σάρον Όσμπορν μίλησε στον Πιρς Μόργκαν και αποκάλυψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές του Όζι…