Η Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέας, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις. Όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες. Επίσης ο καρκίνος και η άνοια.
Συγκεκριμένα, κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέθηκε με 46% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ενώ η καθημερινή κατανάλωση μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέας αύξανε τον κατά 24%.
Επίσης η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση μιας ημέρας κόκκινου κρέας με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μείωνε τον κίνδυνο κατά 30%. Ενώ η αντικατάσταση του με γαλακτοκομικά προϊόντα σχετιζόταν με 22% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Ειρήνη Λαγούδη: Γιατί ανοίγει ξανά η υπόθεση θρίλερ με τον μυστήριο θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα,…
Αγωνία για τη Ράνια Τζίμα Στο Ωνάσειο στη ΜΕΘ μετά από επέμβαση ο σύζυγός της…
Τούρκοι ψαράδες λεηλατούν ανενόχλητοι τον θαλάσσιο πλούτο μας στο Αιγαίο και προσβάλλουν την εθνική μας…
Πεθερός έσφαξε τη νύφη του μπροστά στην 5 ετών εγγονή του γιατί ήταν έτοιμη να…
Η Τζώρτζια Σιακαβάρα εσπευσμένα στο νοσοκομείο... Το πρόβλημα υγείας και το ξαφνικό χειρουργείο Η Τζώρτζια…
Το ελληνικό μπάσκετ ζει ξανά μεγάλες στιγμές. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίων μετά…