Η Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέας, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις. Όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες. Επίσης ο καρκίνος και η άνοια.
Συγκεκριμένα, κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέθηκε με 46% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ενώ η καθημερινή κατανάλωση μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέας αύξανε τον κατά 24%.
Επίσης η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση μιας ημέρας κόκκινου κρέας με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μείωνε τον κίνδυνο κατά 30%. Ενώ η αντικατάσταση του με γαλακτοκομικά προϊόντα σχετιζόταν με 22% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Ολοκληρώνοντας την απεργία πείνας που διήρκεσε 23 ημέρες, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας ενός εκ των…
Ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων, με τον e-ΕΦΚΑ να εφαρμόζει για πρώτη φορά την ενιαία…
Σήμερα (26/10, 17:30) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα AKTOR στη Λεωφόρο, σε έναν αγώνα που…
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την επιθυμία για ζεστά, αρωματικά γλυκά, και αυτό το Κέικ…
Σοκ και ανείπωτη θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους των Χανίων η τραγική ανακάλυψη που έγινε νωρίς…
Βαθιά θλίψη και σοκ προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου ενός 18χρονου ομογενούς με καταγωγή…