Η Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέας, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις. Όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες. Επίσης ο καρκίνος και η άνοια.
Συγκεκριμένα, κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέθηκε με 46% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Ενώ η καθημερινή κατανάλωση μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέας αύξανε τον κατά 24%.
Επίσης η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση μιας ημέρας κόκκινου κρέας με ξηρούς καρπούς ή όσπρια μείωνε τον κίνδυνο κατά 30%. Ενώ η αντικατάσταση του με γαλακτοκομικά προϊόντα σχετιζόταν με 22% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Προσοχή, μετά τη νηστεία οι κίνδυνοι από την υπερφαγία και το πως «χτυπάνε» όλα τα…
Η Μεγάλη Πέμπτη είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Καθώς θυμόμαστε…
Η νηστεία και η εγκράτεια είναι βασικά στοιχεία της πνευματικής ζωής του Χριστιανού. Όπως τονίζει…
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήταν απλώς ένας μεγάλος επιστήμονας. Ήταν επίσης ειρηνιστής, πολιτικός ακτιβιστής και…
Ένα σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένας 12χρονος…
Σάλος με τον Έλον Μασκ: Τι έδειξε το τεστ πατρότητας στον γιό του; Η διαμάχη…