Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει κι άλλα τεθωρακισμένα στον Ζελένσκι! Ραγδαίες εξελίξεις μετά το «Ναι» από τη Γερμανία στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία!

Χορηγούμενο

Η Γερμανία αποφάσισε τελικά να παραδώσει άρματα μάχης Leopard-2A4 στο καθεστώς του Κιέβου και να επιτρέψει στις χώρες που τα διαθέτουν Leopard-2 να τα στείλουν στην Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει μαζική αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων σε Ντονμπάς και να γίνει δυνατή η ανακατάληψης του συνόλου της Χερσώνας και η προώθηση προς την Ουκρανία.

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους πριν από λίγο ανακοίνωσε την απόφαση του Βερολίνου και είπε ότι ξεκινά η «Εκπαίδευση των Ουκρανών για τον χειρισμό του τύπου με στόχο να βοηθήσουν την εμπόλεμη χώρα» και μάλιστα κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να κάνουν το ίδιο.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός τόνισε επίσης σχετικά με την παράδοση των Leopard-2 στην Ουκρανία: «Δεν είμαστε πλέον αντίθετοι στην παράδοση Leopard στην Ουκρανία» είπε ο Γερμανός ΥΠΑΜ.

Όλα αυτά έχοντας στο πλευρό του τον γ.γ. Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει 40-80 άρματα μάχης Leopard-2A4 στον Ζελένσκι

Η Ελλάδα αναμένεται να παραδώσει 40-80 άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Ουκρανία από τα 181 που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά οι 12 χώρες του ΝΑΤΟ, θα παραδώσουν περί τα 500 άρματα από τα 800 που λένε οι Ουκρανοί ότι χρειάζονται.

Τα υπόλοιπα δυτικά άρματα μάχης πιθανότατα θα είναι βρετανικά Τσάλεντζερ-1/-2 και και αμερικανικά Μ1Α2.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1944 που οι Γερμανοί επιστρέφουν με άρματα μάχης στις ουκρανικές πεδιάδες. Τότε ήταν τα Tiger και τα Panther, τώρα τα Leopard.

H ιστορία επαναλαμβάνεται. Να δούμε πώς θα φύγουν αυτή την φορά: Με παρέλαση στις περιοχές που η Μόσχα έχει ανακηρύξει ως ρωσικό έδαφος ή ως παλιοσίδερα, πάλι;

Γερμανός Υπουργός Άμυνας: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα»

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο πρωινό μαγκαζίνο του κρατικού δικτύου ZDF «Morgenmagazin», ο Γερμανός υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες ημέρες ανακοινώσουμε επίσημα την παράδοσή τους, και πρέπει να είμαστε σε θέση να δράσουμε γρήγορα, να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς στρατιώτες».

Δώδεκα χώρες έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν περίπου 100 γερμανικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, «μόλις η γερμανική κυβέρνηση δώσει την άδειά της», αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται, οι σχετικές συμφωνίες επιτεύχθηκαν σε συνάντηση της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται, η Πολωνία και η Φινλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει δημοσίως την ετοιμότητά τους να μεταφέρουν άρματα μάχης στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Δανία θέλουν επίσης να παράσχουν στην Ουκρανία ορισμένα άρματα μάχης.

Η αντίδραση της Μόσχας

Σε μία πρώτη αντίδρασή της η Μόσχα ανακοίνωσε ότι: «Οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει άρματα μάχης ως υποστήριξη προς το Κίεβο».

Όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, «Όλες οι χώρες έχουν ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα έχει η προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία. Όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, προμηθεύοντας οπλισμό στην Ουκρανία φέρουν ευθύνη για τη συνέχιση της σύγκρουσης. Το βασικό είναι ότι οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτή την ψευδοστήριξη”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button