Αυτή η συνταγή για ποντιακά ωτία είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή για ένα γλυκό σνακ ή πρωινό. Επίσης τα ποντιακά ωτία έχουν μια ιδιαίτερη γεύση και υφή, που θυμίζει ντόνατς ή λουκουμάδες, και είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας.
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/3 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2-3 πρέζες αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Καθώς και 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί περισσότερο)
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι για το σερβίρισμα
Ζύμη:
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέστε το στα υγρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Επίσης αν η ζύμη κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε στρογγυλά μπαλάκια.
Μετά αφήστε τα μπαλάκια να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά.
Σχηματισμός:
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό φύλλο.
Κόψτε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες και μετά σε ρόμβους.
Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε ρόμβου και περάστε μια άκρη της ζύμης μέσα από την τρύπα για να σχηματίσετε τα ωτία.
Τηγάνισμα:
Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι.
Κατόπιν τηγανίστε τα ωτία σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Έπειτα αφαιρέστε τα ωτία από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρισμα:
Στη συνέχεια πασπαλίστε τα ωτία με κανέλα και ζάχαρη ή περιχύστε τα με μέλι.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Επιπλέον τ ο λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να τηγανιστούν τα ωτία σωστά.
Επίσης μην τηγανίζετε τα ωτία σε πολύ δυνατή φωτιά, γιατί θα καούν εξωτερικά και θα παραμείνουν άψητα στο εσωτερικό.
Αφήστε τα ωτία να στραγγίσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε.
Ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά στη ζύμη, όπως μαστίχα ή μαχλέπι.
Καλή απόλαυση!
Ο Σάκης Ρουβάς, επί σκηνής, με σκισμένο παντελόνι σε... «ευαίσθητο σημείο» με το καυτό ατύχημα…
Τρόμος στην Εθνική Οδό: Οδηγούσε αυτοκίνητο με σηκωμένο το καπό και να έχει καλύψει πλήρως…
Νέα αδιανόητη πρόκληση στη Φλώρινα: Φιλοσκοπιανοί χορεύουν σε πανηγύρι και φωνάζουν «Φύγετε Έλληνες - Η…
Πολύ περίεργα πράγματα... Τρεις φωτιές, συγχρόνως, στη Θεσσαλονίκη μέσα στη νύχτα! Στη μάχη με τις…
Θρήνος για τον Δήμο Βερύκιο: Πέθανε ο αδερφός του σε ηλικία 57 ετών... Το ξαφνικό…
Μια νέα άγρια γυναικοκτονία έχει σοκάρει την Τουρκία και όλον τον κόσμο... 22χρονος σκότωσε την…