ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποντιακά ωτία: Αφράτα και λαχταριστά

Η αυθεντική συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή για ποντιακά ωτία είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή για ένα γλυκό σνακ ή πρωινό. Επίσης τα ποντιακά ωτία έχουν μια ιδιαίτερη γεύση και υφή, που θυμίζει ντόνατς ή λουκουμάδες, και είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά:

4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/3 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2-3 πρέζες αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Καθώς και 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί περισσότερο)
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέστε το στα υγρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Επίσης αν η ζύμη κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε στρογγυλά μπαλάκια.
Μετά αφήστε τα μπαλάκια να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά.

Σχηματισμός:
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό φύλλο.
Κόψτε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες και μετά σε ρόμβους.
Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε ρόμβου και περάστε μια άκρη της ζύμης μέσα από την τρύπα για να σχηματίσετε τα ωτία.

Τηγάνισμα:
Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι.
Κατόπιν τηγανίστε τα ωτία σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Έπειτα αφαιρέστε τα ωτία από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρισμα:
Στη συνέχεια πασπαλίστε τα ωτία με κανέλα και ζάχαρη ή περιχύστε τα με μέλι.

Μυστικά για επιτυχία:

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Επιπλέον τ ο λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να τηγανιστούν τα ωτία σωστά.
Επίσης μην τηγανίζετε τα ωτία σε πολύ δυνατή φωτιά, γιατί θα καούν εξωτερικά και θα παραμείνουν άψητα στο εσωτερικό.
Αφήστε τα ωτία να στραγγίσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε.
Ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά στη ζύμη, όπως μαστίχα ή μαχλέπι.
Καλή απόλαυση!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Πράσινη καταιγίδα: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε το Ντουμπάι 103-82

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…

42 λεπτά ago

Αγιορείτικο πρόσφορο με την παλαιότερη μοναστηριακή συνταγή

Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…

1 ώρα ago

Η Μόσχα απειλεί την Ελλάδα για τη συμπαραγωγή drones με την Ουκρανία

Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…

2 ώρες ago

Θύμα του Έπσταϊν αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πέος του

Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…

2 ώρες ago

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με θανατική ποινή Δημοκρατικούς βουλευτές

Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…

3 ώρες ago

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το αυτοκίνητό του;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…

3 ώρες ago