Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Ισπανοί κατακτητές που έφτασαν στο Μεξικό τον 17ο αιώνα, συνάντησαν τη γαλοπούλα στις εκτεταμένες φυτείες καλαμποκιού. Επειδή πίστευαν ότι είχαν φτάσει στις Ινδίες, αποκάλεσαν το πουλί «ινδική όρνιθα». Όνομα που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για την επιστημονική του ονομασία. Όταν αποφάσισαν να μεταφέρουν στην Ευρώπη το 1824, δεν μπορούσαν να φανταστούν τη μεγάλη διάδοση που είχε το συγκεκριμένο πουλερικό. Το οποίο σύντομα θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων γευμάτων.
Πριν από την εμφάνιση της γαλοπούλας, στην Ευρώπη τα αγαπημένα πουλερικά για τα Χριστούγεννα ήταν η κότα, η χήνα, η πάπια, ακόμα και ο κύκνος. Ωστόσο, το μέγεθος της γαλοπούλας την έκανε για τα οικογενειακά τραπέζια των γιορτών. Έτσι, η γαλοπούλα καθιερώθηκε ως το πιο δημοφιλές πιάτο των Χριστουγέννων στην Ευρώπη.
Μια ακόμα άποψη αναφέρει ότι η γαλοπούλα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μακεδονία και διαδόθηκε από τη βασιλιά Μελέαγρο, το γιο του Οινέα και της Αλθαίας, και χρησιμοποιήθηκε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στη χώρα μας, ωστόσο, η παραδοσιακή επιλογή για την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν συνήθως η κοτόσουπα.
Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη πως οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται πιο αρρενωποί. Επειδή η τριχόπτωση…
Ο Πορτογάλος προπονητής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για τρία ματς. Εξαιτίας της…
Ο Dr. Peter Attia έχει αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση για τη μακροζωία. Εστιάζοντας σε πέντε…
Η ζάχαρη, παρόλο που γνωρίζουμε πόσο επιζήμια μπορεί να είναι για την υγεία μας, παραμένει…
Στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευτυχίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.…
Από τις 7 έως τις 11 Απριλίου 2025, θα καταβληθούν συνολικά 149.400.000 ευρώ σε 340.655…