Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά

Το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς

Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά; Το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς

Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο; Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, αλλά η φύση του καθιστά τη διατήρησή του πρόκληση μετά την εποχή της συγκομιδής. Ωστόσο, με ένα απλό και φυσικό τρόπο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε έτσι ώστε να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του για έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

Δείτε επίσης – Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το καταφέρετε

  1. Επιλέξτε το κατάλληλο καρπούζι: Επιλέξτε ένα καρπούζι που είναι πλήρως ώριμο, με λαμπερό και καθαρό δέρμα, χωρίς σημάδια ή ρωγμές. Πρέπει να ακούγεται κενό όταν το χτυπάτε και να έχει έντονο άρωμα.
  2. Πλύσιμο και προετοιμασία: Πλύνετε καλά το καρπούζι με νερό και στεγνώστε το προσεκτικά με ένα καθαρό πανί. Στη συνέχεια, καθαρίστε το εξωτερικά με μαγειρική σόδα και μια βούρτσα, και ξεπλύνετε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.
  3. Κοπή και τοποθέτηση σε βάζα: Κόψτε το καρπούζι σε τρίγωνα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε καθαρά γυάλινα βάζα.
  4. Προετοιμασία διαλύματος: Βράστε νερό και ρίξτε το στα βάζα μέχρι να καλυφθεί πλήρως το καρπούζι. Αφήστε τα βάζα για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το νερό από τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  5. Προσθήκη υλικών: Προσθέστε σε κάθε βάζο 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ, 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθου και μερικούς κόκκους από μίξη πιπεριών (ροζ, άσπρο, μαύρο, κόκκινο) και μπαχάρι.
  6. Σφράγισμα και αποθήκευση: Βράστε ξανά νερό και ρίξτε το μέσα στα βάζα μέχρι να καλυφθεί το καρπούζι πλήρως. Σφραγίστε αεροστεγώς τα βάζα και σκεπάστε τα με μια κουβέρτα. Αφήστε τα να κρυώσουν αργά για 20-24 ώρες και μετά τοποθετήστε τα βάζα σε σκιερό μέρος.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε φρέσκο καρπούζι για έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη συγκομιδή του. Αυτό το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς δείχνει ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι μπορούν να είναι η καλύτερη λύση για τη διατήρηση των τροφίμων με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Δείτε επίσης – Smoothie καρπούζι: Ένα δροσιστικό ρόφημα, που θα σας προσφέρει ενέργεια και τόνωση!

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σεισμός τώρα στην Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…

26 λεπτά ago

28χρονος προσπάθησε να περάσει 320 αράχνες μέσω του αεροδρομίου – Που τις είχε κρυμμένες

Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…

42 λεπτά ago

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δέσποινας Μοιραράκη για την περιπέτεια της υγείας της – Τι συνέβη;

Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…

2 ώρες ago

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την επόμενη εβδομάδα – Τριήμερο για τους μαθητές

Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…

3 ώρες ago

Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών δημοτικού σχολείου

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…

3 ώρες ago

Γάλα σύκου: Ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης

Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…

7 ώρες ago