Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά

Το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς

Published by
Συντακτική Ομάδα

Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά; Το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς

Πως θα διατηρήσετε το καρπούζι φρέσκο για ένα χρόνο, με φυσικό τρόπο; Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, αλλά η φύση του καθιστά τη διατήρησή του πρόκληση μετά την εποχή της συγκομιδής. Ωστόσο, με ένα απλό και φυσικό τρόπο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε έτσι ώστε να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του για έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

Δείτε επίσης – Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το καταφέρετε

  1. Επιλέξτε το κατάλληλο καρπούζι: Επιλέξτε ένα καρπούζι που είναι πλήρως ώριμο, με λαμπερό και καθαρό δέρμα, χωρίς σημάδια ή ρωγμές. Πρέπει να ακούγεται κενό όταν το χτυπάτε και να έχει έντονο άρωμα.
  2. Πλύσιμο και προετοιμασία: Πλύνετε καλά το καρπούζι με νερό και στεγνώστε το προσεκτικά με ένα καθαρό πανί. Στη συνέχεια, καθαρίστε το εξωτερικά με μαγειρική σόδα και μια βούρτσα, και ξεπλύνετε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.
  3. Κοπή και τοποθέτηση σε βάζα: Κόψτε το καρπούζι σε τρίγωνα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε καθαρά γυάλινα βάζα.
  4. Προετοιμασία διαλύματος: Βράστε νερό και ρίξτε το στα βάζα μέχρι να καλυφθεί πλήρως το καρπούζι. Αφήστε τα βάζα για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το νερό από τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  5. Προσθήκη υλικών: Προσθέστε σε κάθε βάζο 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ, 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθου και μερικούς κόκκους από μίξη πιπεριών (ροζ, άσπρο, μαύρο, κόκκινο) και μπαχάρι.
  6. Σφράγισμα και αποθήκευση: Βράστε ξανά νερό και ρίξτε το μέσα στα βάζα μέχρι να καλυφθεί το καρπούζι πλήρως. Σφραγίστε αεροστεγώς τα βάζα και σκεπάστε τα με μια κουβέρτα. Αφήστε τα να κρυώσουν αργά για 20-24 ώρες και μετά τοποθετήστε τα βάζα σε σκιερό μέρος.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε φρέσκο καρπούζι για έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη συγκομιδή του. Αυτό το απίστευτο κόλπο της γιαγιάς δείχνει ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι μπορούν να είναι η καλύτερη λύση για τη διατήρηση των τροφίμων με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Δείτε επίσης – Smoothie καρπούζι: Ένα δροσιστικό ρόφημα, που θα σας προσφέρει ενέργεια και τόνωση!

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει αμέσως μετά τον θάνατο;

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…

57 λεπτά ago

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…

1 ώρα ago

Χειμερινή Ώρα: Πότε και γιατί γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω;

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…

2 ώρες ago

Σάλος: Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα;

Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…

5 ώρες ago

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…

6 ώρες ago

Θρίλερ: Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό προστασία στη Ρωσία;

Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…

6 ώρες ago