Αυτή η πίτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί είναι μια αλλιώτικη σπανακόπιτα. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά
12 φύλλα σφολιάτας
450 γρ. σπανάκι
2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού χρυσές σταφίδες
2 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί
1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λάδι, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέστε στο κρύο σπανάκι τις σταφίδες, το κατσικίσιο τυρί, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα ταψί, απλώστε 8 φύλλα σφολιάτας, βάλτε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, αφού τα αλείψετε με λίγο λάδι.
Ψήστε στους 200°C για 30 λεπτά.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Χορηγούμενο