Αυτή η πίτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί είναι μια αλλιώτικη σπανακόπιτα. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά
12 φύλλα σφολιάτας
450 γρ. σπανάκι
2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού χρυσές σταφίδες
2 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί
1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λάδι, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέστε στο κρύο σπανάκι τις σταφίδες, το κατσικίσιο τυρί, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα ταψί, απλώστε 8 φύλλα σφολιάτας, βάλτε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, αφού τα αλείψετε με λίγο λάδι.
Ψήστε στους 200°C για 30 λεπτά.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…