ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Προειδοποίηση σοκ: «Να έχετε όπλα, βενζίνη και χρυσό – Έρχονται παγκόσμιο κραχ και μεγάλη πείνα!»

,ΤΟ διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι έρχεται παγκόσμιο οικονομικό «κραχ» συνοδευόμενο από εποχές πείνας.

Kαι επειδή προβλέπει καταστάσεις που απεικονίζονται μόνο σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες, προειδοποιεί άπαντες να συγκεντρώσουν «βενζίνη, γη, όπλα και χρυσό» γιατί σύντομα μόνο αυτά θα έχουν αξία.

«Συνεπώς, προετοιμαστείτε»

Πράγματι, σε συνέντευξη που πήρε από τον Chris Martenson, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Crash Course» που επανακυκλοφόρησε, και το οποίο πραγματεύεται μια σειρά κρίσεων που βιώνει ο κόσμος και τη διασύνδεσή τους, στο επεισόδιο του The Rich Dad Radio Show που μεταδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σχολίασε:

«Πρόκειται για ένα προφητικό βιβλίο… μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συμβεί, υπονοώντας το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται… Όταν το κραχ του 2008 χτύπησε… δεν έλυσε το πρόβλημα, το έκανε χειρότερο.

Ήταν εύκολο όμως να προβλέψουμε γιατί η μεγαλύτερη συντριβή ήταν προ των πυλών.
Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση».

Επιπλέον, ο γκουρού των personal finance εξέφρασε τις απαισιόδοξες προσδοκίες του για επερχόμενο λιμό και επακόλουθες κοινωνικές αναταραχές.

Αναφερόμενος στο πώς να επιβιώσουμε από την επικείμενη καταστρεπτική κρίση, έκανε λόγο για τέσσερα «G». Έδαφος (ground), βενζίνη (gazoline), όπλα (guns) και χρυσός (gold)…

Προετοιμαζόμουν εδώ και χρόνια, αναφέρει.

«Ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ»

Νωρίτερα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ». Καθώς, επίσης και ότι οι συντάξεις θα μείνουν απλήρωτες σε περίπτωση κατάρρευσης του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα fiat νομίσματα δεν έχουν πλέον καμία αξία. Και αυτό, λόγω του πληθωρισμού και των κεντρικών τραπεζών που το υπερτυπώνουν.

Όπως εξήγησε, «Μπορείς να πας οπουδήποτε με χρυσό και ασήμι, και σου λένε “καλώς ήρθες!”.

Πας με αυτά τα χάρτινα πράγματα και σου λένε: “δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αξία τους. Τυπώνουν τόσο πολλά από αυτά…”.

Οι μέρες του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μετρημένες.

Το δολάριο ήταν τόσο καλό όσο ο χρυσός, όμως όλα έχουν αλλάξει, και σήμερα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως. Ανησυχώ πολύ ότι το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ήρθε».

Προηγούμενες προειδοποιήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιγιοσάκι προειδοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για ένα «γιγάντιο κραχ». Στα μέσα Φεβρουαρίου, εξήγησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών «αναγκάστηκε να τυπώσει δισεκατομμύρια σε πλαστά χρήματα», όπως περιέγραψε το δολάριο ΗΠΑ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, προειδοποίησε επίσης για «δύσκολη οικονομική προσγείωση» ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων «κακών ειδήσεων, της χρεοκοπίας, της ανεργίας [και] των αστέγων», προτείνοντας παράλληλα επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα και Bitcoin – στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη οικονομική καταιγίδα.

Back to top button