ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Προκλητικός ο Πέτρος Φιλιππίδης: Τι δήλωσε αμέσως μόλις αποφυλακίστηκε;

Προκλητικός, χαλαρός και θρασύς ο Πέτρος Φιλιππίδης: Τι δήλωσε αμέσως μόλις αποφυλακίστηκε;

Ευδιάθετος και χαλαρός είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος παρά την «στάμπα» του επίδοξου βιαστή, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή, μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν κάθειρξη οχτώ ετών, με το δικαστήριο να του χορηγεί και πάλι ομόφωνα αναστολή έως την έφεση, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την αυλαία της δίκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε: «Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και το ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά» είπε στην εκπομπή Tlive, ζητώντας να μην ακουστεί η φωνή του.

Σημειώνεται ότι στον Φιλιππίδη επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Η δικαστική απόφαση ήλθε έπειτα από 40 και πλέον συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από εντάσεις και έντονες διαφωνίες μεταξύ των αντίδικων μερών.

Back to top button