Οι δράστες αποστέλλουν ψευδή emails σε ανυποψίαστους χρήστες. Υποδυόμενοι τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι οι παραλήπτες δικαιούνται αποζημίωση, καθώς δήθεν εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης.
Τα μηνύματα αυτά έχουν μια επίσημη μορφή και δημιουργούν την εντύπωση ότι οι χρήστες έχουν ήδη αναγνωριστεί από τις αρχές ως θύματα απάτης, κάνοντάς τους να αισθάνονται ασφαλείς και να εμπιστεύονται την επικοινωνία.
Οι επιτήδειοι συνεχίζουν το σχέδιο τους προσφέροντας μια φαινομενικά ελκυστική «αποζημίωση», κάνοντας τους χρήστες να πιστέψουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν πίσω χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία που έχασαν λόγω προηγούμενων απατών.
Οι οδηγίες στα μηνύματα περιγράφουν τα βήματα για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης και παροτρύνουν τους χρήστες να απαντήσουν στο email. Μόλις το θύμα απαντήσει, οι απατεώνες συχνά ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή αριθμούς ταυτότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητούν ακόμα και χρήματα ως «διοικητικά έξοδα» για τη διεκπεραίωση της υποτιθέμενης αποζημίωσης.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…
Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…