Οι δράστες αποστέλλουν ψευδή emails σε ανυποψίαστους χρήστες. Υποδυόμενοι τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι οι παραλήπτες δικαιούνται αποζημίωση, καθώς δήθεν εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης.
Τα μηνύματα αυτά έχουν μια επίσημη μορφή και δημιουργούν την εντύπωση ότι οι χρήστες έχουν ήδη αναγνωριστεί από τις αρχές ως θύματα απάτης, κάνοντάς τους να αισθάνονται ασφαλείς και να εμπιστεύονται την επικοινωνία.
Οι επιτήδειοι συνεχίζουν το σχέδιο τους προσφέροντας μια φαινομενικά ελκυστική «αποζημίωση», κάνοντας τους χρήστες να πιστέψουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν πίσω χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία που έχασαν λόγω προηγούμενων απατών.
Οι οδηγίες στα μηνύματα περιγράφουν τα βήματα για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης και παροτρύνουν τους χρήστες να απαντήσουν στο email. Μόλις το θύμα απαντήσει, οι απατεώνες συχνά ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή αριθμούς ταυτότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητούν ακόμα και χρήματα ως «διοικητικά έξοδα» για τη διεκπεραίωση της υποτιθέμενης αποζημίωσης.
Απίστευτη μπίζνα με νύφες και απεγνωσμένους άντρες που ψάχνουν να παντρευτούν με παράνομο εμπόριο ανθρώπων…
Στη φυλακή ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μετά από σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία και αιμομιξία Ο…
Ένα περιστατικό που, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται συχνά σε αστικές περιοχές της Ελλάδας, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μια…
Το κοκορέτσι, ένα παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, αποτελεί αγαπημένο μεζέ. Ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τις εορταστικές περιόδους…
Μια επιστημονική μελέτη, δημοσιευμένη στο περιοδικό International Geology Review, υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός άφησε…
Σε μεγάλο πένθος ο Γιάννης Αλαφούζος Πέθανε η σύζυγός του Βίκυ Δούμα σκορπώντας σοκ και…