Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι περιλαμβάνει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (εάν καταναλωθεί με τα κόκαλα). Επιπλέον, το ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό.
Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν ψάρια όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια. Τα οποία, παρόλο που δημοφιλή, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα ψάρια για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται, όπως η τιλάπια, η πάνγκα και η πέρκα, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας ή ρυπαντικών ουσιών που ενδέχεται να περιέχουν. Επισημαίνεται ότι η επιλογή ψαριών τοπικής προέλευσης και η ενημέρωση για την προέλευση τους είναι προτιμότερη για την υγεία.
Έρχεται πυρηνικό ολοκαύτωμα; Παραδόθηκε στις ΗΠΑ, εσπευσμένα, και έναν χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα,…
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης μητέρας των δύο παιδιών,…
Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του επιτυχημένου μουσικού διαγωνισμού «The Voice of Greece» για…
Άγιος ΠαΐσιοςΆγιος Παΐσιος: Οι συγκλονιστικές διδαχές του Γέροντα για τα λάθη και τα πάθη μας…
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, μια από τις κομβικότερες μορφές της ιστορίας, γεννήθηκε πιθανότατα στη Ναϊσό της…
Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη θρεπτική αξία…