Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι περιλαμβάνει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (εάν καταναλωθεί με τα κόκαλα). Επιπλέον, το ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό.
Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν ψάρια όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια. Τα οποία, παρόλο που δημοφιλή, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα ψάρια για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται, όπως η τιλάπια, η πάνγκα και η πέρκα, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας ή ρυπαντικών ουσιών που ενδέχεται να περιέχουν. Επισημαίνεται ότι η επιλογή ψαριών τοπικής προέλευσης και η ενημέρωση για την προέλευση τους είναι προτιμότερη για την υγεία.
Τα επικίνδυνα τρόφιμα που τρώμε όλοι άθελά μας για πρωινό και πως θα σταματήσουμε να…
Ο Κάσπερ Σμάιχελ θέλησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο με τον Φώτη Ιωαννίδη μετά το γκολ…
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να πλένουμε το πρόσωπό μας το πρωί; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν…
Το εστιατόριο Asador Aupa στην Ισπανία κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο για το πιο ακριβό…
Η εικόνα ενός αναμμένου τσιγάρου να εκτοξεύεται από το παράθυρο ενός οχήματος δεν είναι απλώς…
Βγήκε με τον πατέρα της για ποτό και γύρισε σπίτι λιώμα... «Θα σε πάω όπου…