Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι περιλαμβάνει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (εάν καταναλωθεί με τα κόκαλα). Επιπλέον, το ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό.
Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν ψάρια όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια. Τα οποία, παρόλο που δημοφιλή, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα ψάρια για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται, όπως η τιλάπια, η πάνγκα και η πέρκα, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας ή ρυπαντικών ουσιών που ενδέχεται να περιέχουν. Επισημαίνεται ότι η επιλογή ψαριών τοπικής προέλευσης και η ενημέρωση για την προέλευση τους είναι προτιμότερη για την υγεία.
Φρικτός θάνατος για 21χρονο σε τροχαίο στο Αγρίνιο Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από…
Τι όπλα θα παράγει η Renault; Η πασίγνωστη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει ξανά στη βιομηχανία όπλων…
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφικής κίνησης με έντονο «λατινοαμερικάνικο άρωμα». Καθώς, σύμφωνα…
Ο Έλον Μασκ ίδρυσε το νέο Κόμμα της Αμερικής για να γκρεμίσει τον πρώην πολιτικό…
Κυριάκος Μητσοτάκης Σάλος με το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο…
Το βίντεο με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μουσιάλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στον προημιτελικό, ανάμεσα…