Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι περιλαμβάνει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (εάν καταναλωθεί με τα κόκαλα). Επιπλέον, το ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό.
Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν ψάρια όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια. Τα οποία, παρόλο που δημοφιλή, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα ψάρια για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται, όπως η τιλάπια, η πάνγκα και η πέρκα, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας ή ρυπαντικών ουσιών που ενδέχεται να περιέχουν. Επισημαίνεται ότι η επιλογή ψαριών τοπικής προέλευσης και η ενημέρωση για την προέλευση τους είναι προτιμότερη για την υγεία.
Έχετε ακούσει ποτέ αρχαία ελληνική μουσική; Το συγκλονιστικό ηχητικό που θα σας αφήσει άφωνους Για…
Μεθυσμένος Ρομά στον Βόλο απειλεί αστυνομικό: «Αν βγείτε από το περιπολικό θα σας σπάσουμε στο…
Ντέμης Νικολαΐδης: Σάλος με αισχρή ανάρτηση για τον θάνατο της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαΐδου, που…
Νεκρός γαμπρός στον γάμο του από αδέσποτη σφαίρα Πως η γιορτή αγάπης μετατράπηκε ξαφνικά σε…
Ο Παναθηναϊκός Aktor ετοιμάζεται για τη σεζόν 2025-26 με ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο ρόστερ και τους…
Σύμφωνα με το εορτολόγιο, η 28η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μάρτυρος Δάμωνος. Ενός…