ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ψυχρολουσία με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη – Μπακογιάννη: Δημιουργούν κλίμα «συνεκμετάλλευσης» τον πόρων του Αιγαίου με την Τουρκία;

«Είναι εγωιστικό να θεωρούμε το Αιγαίο κλειστή λίμνη!»

Μετά την αδελφή του πρωθυπουργού και βουλευτού της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, που μίλησε για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων με την Τουρκία εμφανίστηκε εξίσου «τυχαία» και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας να δηλώσει ότι «Θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Είναι εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη».

Το κοινό που έχει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ με την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται παντού, ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κ. Μητσοτάκη.

Συνεπώς, οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με εκείνες που έκανε η Ν. Μπακογιάννη είναι «τροχιοδεικτικές».  Εξερευνούν δηλαδή τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δώσει μέρος των πόρων της δικής της δυνητικής ΑΟΖ στην Τουρκία. Τώρα, που εντέχνως κάποιοι σε εσωτερικό και εξωτερικό ανακίνησαν ένας είδος «διπλωματίας των σεισμών».

Δείτε σχετικό βίντεο

Δείτε ακόμη ένα βίντεο αποκαλυπτικό με στιγμιότυπα από τις δηλώσεις Μπακογιάννη – Καρατζαφέρη

Βέβαια, το αφήγημα έχει αλλάξει. Πριν, εστίαζε στην τουρκική ισχύ ενώ τώρα εστιάζει στο «κακό που βρήκε» την Τουρκία και πρέπει οι Έλληνες να δείξουν πως είναι «γαλαντόμοι».

Φυσικά, τώρα ο Κ. Μητσοτάκης πριν τις Εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να αναφέρει καν τα Ελληνοτουρκικά.

Είναι κάτι που «φυλάει» για μετά τις εκλογές, αν καταφέρει να βρίσκεται πάλι σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

Back to top button