Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Τα επικίνδυνα ενεργειακά ‘παζάρια’ και η επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ

Χορηγούμενο

Συνεχίζονται οι επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να επισκεφθεί Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Φλεβάρη και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τόσο ο «Στρατηγικός Διάλογος» ΗΠΑ – Ελλάδας, που εγκαινιάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το σχήμα 3+1 μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πως «τρέχουν» οι εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου, καθώς, πέραν της έντασης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζortz Μπάιντεν να ζητάει την πώληση μαχητικών σε Ελλάδα και Τουρκία, ταυτόχρονα συνεχίζει και εντείνεται το ενεργειακό παζάρι.

Στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα ο Μπλίνκεν υποδέχεται τον Τούρκο ομόλογό του στην Ουάσιγκτον με όλη την «ατζέντα» του ιμπεριαλιστικού παζαριού. Θυμίζουμε πως δημοσιεύματα αμερικάνικων εφημερίδων κάνουν λόγο ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τις ίδιες μέρες θα καταθέτει στο Κογκρέσο πρόταση για την πώληση 40 υπερσύγχρονων F-16 στην Τουρκία.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button