ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων στο #NoJetsForTurkey: Ο Μπάιντεν έτοιμος να δώσει τεράστιο εξοπλιστικό πακέτο στην Τουρκία, 120 F-16V με κατευθυνόμενους πυραύλους και πυρομαχικά και η Ελληνική κυβέρνηση είναι στον κόσμο της!

Ο Μπάιντεν είναι έτοιμος να δώσει στην Τουρκία ένα τεράστιο εξοπλιστικό πακέτο με 120 F-16V, κατευθυνόμενους πυραύλους και πυρομαχικά! Και ενώ στο κίνημα #NoJetsForTurkey έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, η Ελληνική κυβέρνηση είναι στον κόσμο της!

Η αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία (σ.σ. 40 νέα μαχητικά και κιτ εκσυγχρονισμού για 79 από τον υπάρχοντα στόλο των τουρκικών F-16) και παράλληλα, των F-35 στην Ελλάδα (σ.σ. τουλάχιστον 30 νέα F-35, τα πιο προηγμένα μαχητικά των ΗΠΑ), έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως έγραψε πολύ χαρακτηριστικά η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα, οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την πώληση των F-35 στην Ελλάδα για να τη «σωπάσουν», αν καταφέρει η διοίκηση Μπάιντεν να πείσει το Κογκρέσο να δώσουν F-16 στην Τουρκία!

Η πρόταση για πώληση στην Τουρκία περιλαμβάνει επίσης περισσότερους από 900 πυραύλους αέρος-αέρος και 800 βόμβες, είπε στη WSJ ένας αξιωματούχος.

Άμεσα, υπό το hashtag NoJetsForTurkey στο Twitter που έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική καμπάνια, με τη συμμετοχή ισχυρότατων φορέων που αντιτίθενται στην ενίσχυση της Τουρκίας, εκφράστηκαν χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας.

Το αξιοσημείωτο είναι, πως η Ελληνική κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, δείχνει να είναι στον κόσμο της!…

Back to top button