Ρέγγα: Μια νόστιμη και ευεργετική επιλογή για την υγεία μας
Γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα της σε λιπαρά οξέα
Η ρέγγα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα της σε λιπαρά οξέα και μονοακόρεστα λιπίδια. Τα οποία είναι παρόντα σε μεγάλες ποσότητες για το μέγεθός της. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι πολύτιμα για τον οργανισμό. Καθώς βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.
Ωστόσο, η ποσότητα των λιπιδίων στις ρέγγες μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή με αρκετούς παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το ποσοστό, όπως αναφέρεται σε επιστημονικές μελέτες από τη Λευκή Θάλασσα. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπίδια, ενώ ο τύπος του υδροβιότοπου και η παρουσία φυτοπλαγκτόν στην περιοχή παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.
Αυτό έχει σημασία γιατί η ρέγγα, όπως και άλλα ψάρια όπως ο σολομός, περιέχει μουρουνέλαιο. Το οποίο είναι πλούσιο σε λιπίδια. Το μουρουνέλαιο περιέχει σημαντικές ποσότητες λιποδιαλυτών βιταμινών. Όπως η βιταμίνη A, η οποία είναι χρήσιμη για την όραση και την ανάπτυξη των οστών, η βιταμίνη D, που ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα και βοηθά στη διατήρηση των οστών, και η βιταμίνη K. , που υπάρχει για την πήξη του αίματος. Επιπλέον, περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Την επούλωση τραυμάτων και τη γενική κατάσταση του αίματος.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ελέγχουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων ρέγγας. Καθώς και στην περιοχή αλιείας, αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα των μονοακόρεστων λιπιδίων που περιέχει το ψάρι.
Χορηγούμενο