Ωστόσο, η ποσότητα των λιπιδίων στις ρέγγες μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή με αρκετούς παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το ποσοστό, όπως αναφέρεται σε επιστημονικές μελέτες από τη Λευκή Θάλασσα. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπίδια, ενώ ο τύπος του υδροβιότοπου και η παρουσία φυτοπλαγκτόν στην περιοχή παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.
Αυτό έχει σημασία γιατί η ρέγγα, όπως και άλλα ψάρια όπως ο σολομός, περιέχει μουρουνέλαιο. Το οποίο είναι πλούσιο σε λιπίδια. Το μουρουνέλαιο περιέχει σημαντικές ποσότητες λιποδιαλυτών βιταμινών. Όπως η βιταμίνη A, η οποία είναι χρήσιμη για την όραση και την ανάπτυξη των οστών, η βιταμίνη D, που ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα και βοηθά στη διατήρηση των οστών, και η βιταμίνη K. , που υπάρχει για την πήξη του αίματος. Επιπλέον, περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Την επούλωση τραυμάτων και τη γενική κατάσταση του αίματος.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ελέγχουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων ρέγγας. Καθώς και στην περιοχή αλιείας, αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα των μονοακόρεστων λιπιδίων που περιέχει το ψάρι.
Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων. Στο σημερινό…
Η περιοχή της Πεδινής Ιωαννίνων βρέθηκε σε πύρινο κλοιό από νωρίς το μεσημέρι. Όταν ξέσπασε…
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στο Νεστόριο Καστοριάς, συγκεκριμένα…
Ένα εξαιρετικά προκλητικό βίντεο από τη Ζάκυνθο έχει προκαλέσει έντονο σάλο και προβληματισμό, καθώς απεικονίζει…
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει…
Η Αρμάνι Μιλάνο ενισχύει δυναμικά τη ρακέτα της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώνοντας επίσημα…