Το ρόδι έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία και κατατάσσεται στις υπερτροφές. Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στη θωράκιση των οργανισμών και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Η κατανάλωσή του είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά, το ανοσοποιητικό και τη μνήμη, ενώ παράλληλα προσφέρει αντιγηραντική και αντικαρκινική προστασία.
Ο χυμός του είναι εξίσου πολύτιμος, αφού ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζει την πίεση και έχει αντιφλεγμονώδεις στοιχεία. Επιπλέον, περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην αποφυγή δυσκοιλιότητας.
Το ρόδι έχει μακρά ιστορία και είναι συνδεδεμένο με την καλοτυχία και τη γονιμότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, σύμβολο θεοτήτων όπως η Ήρα και η Αφροδίτη, ενώ μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε έθιμα, όπως το σπάσιμο της Πρωτοχρονιάς για καλή τύχη.
Παρόλο που πολλοί αποφεύγουν λόγω του δύσκολου καθαρισμού του. Εντάξτε το στη διατροφή σας είτε ως φρούτο είτε ως χυμό και απολαύστε τις μοναδικές του πληροφορίες!
Λικέρ Ρόδι
Υλικά:
6 ρόδια (καθαρισμένα)
½ λίτρο κονιάκ
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
600 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Γυάλινο βάζο με αεροστεγές κλείσιμο
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε προσεκτικά τα ρόδια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο (ή τη βότκα), τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κλείνουμε καλά το βάζο και αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 20-25 ημέρες, φροντίζοντας να το ανακινήσουμε τακτικά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά την περίοδο ωρίμανσης, σουρώνουμε το λικέρ χρησιμοποιώντας διπλό τουλπάνι και το μεταφέρουμε σε καθαρά μπουκάλια.
Μυστικό:
Για πιο έντονο χρώμα, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη, που θα χαρίσει στο λίκέρ μας ένα βαθύ ρόδινο χρώμα.
Αξίζει να δείτε περισσότερα για τη ροδιά και τους υπέροχους καρπούς της! Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και μαρμελάδα ρόδι! 🍷✨
Χορηγούμενο