ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ρολάκια μήλου με κανέλα, καρύδια και τζίντζερ – Τέλειο και υγιεινό συνοδευτικό για τα ροφήματά σας

Έκρηξη βιταμινών σε μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων!

Τα Χριστούγεννα απαιτούν ζεστασιά, θαλπωρή, καλή παρέα και ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι και εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ρολάκια μήλου με κανέλλα, καρύδια και τζίντζερ για να συνοδέψετε με έναν τέλειο τρόπο τις υπέροχες στιγμές σας.

Ρολάκια μήλου κανέλας από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου – Το τέλειο συνοδευτικό για τα ροφήματα σας και όχι μόνο

  • Χρόνος προετοιμασίας:25λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:30λ
  • Χρόνος αναμονής:1ω 40λ
  • Κόστος:9-11€
  • Μερίδες:14-16 Τεμάχια

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας 2 τεμαχίων σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 1 κρόκο αυγού
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 1/4 κούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.γ φρέσκο τζίντερ τριμμένο
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 1 ξινόμηλο
  • 100 γραμμάρια καρύδια καθαρισμένα
  • 2 σφηνάκια κονιάκ η μπράντι
  • Υλικά για το γλάσο
  • 40 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ γάλα
  • Βήμα 1

Πως θα τα φτιάξετε

  • Βήμα 1

Ξεκινάμε πλένοντας τα μήλα μας και κόβοντάς τα σε λεπτές φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

  • Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.

  • Βήμα 3

Σε ένα τραπέζι η πάγκο στρώνουμε λαδόκολλα αρκετή και πάνω της τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας, με την μεγαλύτερη επιφάνειά τους οριζόντια προς τα εμάς και την απλώνουμε λίγο με τα χέρια μας, οριζοντίως, για να μεγαλώσει και να γίνει πιο λεπτή.

  • Βήμα 4

Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη μας σε λουρίδες των 7-8 cm.

  • Βήμα 5

Μετά παίρνουμε το βούτυρό μας και με ένα πινέλο η με τα χέρια μας -φορώντας κατάλληλα γάντια- βουτυρώνουμε όλη την επάνω επιφάνια της ζύμης μας

  • Βήμα 6

Στην  συνέχεια την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την κανέλα και φροντίζουμε να πάει παντού. Μετά, στραγγίζουμε τα μήλα μας και τα ραντίζουμε με το κονιάκ μας και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το τζίντζερ.

  • Βήμα 7

Βάζουμε 2-3 φετάκια μήλου στην αρχή κάθε λουρίδας και από πάνω τους ρίχνουμε λίγο καρύδι σπασμένο με το χέρι και μετά κάθε λουρίδα την κάνουμε ρολάκι και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς, προς τα κάτω, για να «κάτσουν» σωστά.

  • Βήμα 8

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και ψήνουμε τα ρολάκια για 30 λεπτά.

  • Βήμα 9

Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά -σε ένα μικρό μπολ- μέχρι να βγει ένα ελαφρύ στη σύστασή του  γλάσο. Όταν τα ρολάκια βγουν από το φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.

Και… είστε έτοιμοι να καταπλήξετε την παρέα σας, αλλά και τον εαυτό σας.

Back to top button