ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρύζι: Ο τρόπος μαγειρέματος για να απομακρύνετε το αρσενικό

Το αρσενικό συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Έρευνες υποδεικνύουν ότι η συνηθισμένη μέθοδος μαγειρέματος του ρυζιού, δηλαδή το βράσιμο με λίγο νερό σε ρηχό σκεύος, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο έκθεσης σε ίχνη αρσενικού. Το οποίο προσλαμβάνει το ρύζι κατά την καλλιέργεια λόγω βιομηχανικών ρύπων και παρασιτοκτόνων.

Επίσης το αρσενικό συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας. Όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη, καρκίνο και αναπτυξιακές διαταραχές.

Μέχρι πρόσφατα, οι ειδικοί θεωρούσαν ότι το μαγείρεμα αφαιρεί τα υπολείμματα αυτού του τοξικού στοιχείου από το ρύζι. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ό,τι πίστευαν. Ο καθηγητής βιολογικών επιστημών Άντι Μέχαργκ από το Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας πραγματοποίησε πειράματα με τρεις διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά τους στην απομάκρυνση του αρσενικού από το ρύζι. Τα πειράματα που έγιναν στο πλαίσιο της εκπομπής “Trust Me, I’m a Doctor” του BBC.

Μέθοδος 1 : Χρησιμοποιήθηκε αναλογία νερού και Ρυζιού 2:1 (δύο φλιτζάνια νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι), με το νερό να εξατμίζεται στο βράσιμο. Αυτή η μέθοδος, που είναι η πιο διαδεδομένη, άφησε την υψηλότερη ποσότητα αρσενικού στο ρύζι.

Μέθοδος 2 : Χρησιμοποιήθηκε αναλογία νερού και Ρυζιού 5:1 (πέντε φλιτζάνια νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι), και το ρύζι σουρώθηκε όταν ήταν έτοιμο. Αυτή η μέθοδος μείωσε το αρσενικό κατά 50%.

Μέθοδος 3 : Το ρύζι μουλιάστηκε σε νερό για όλη τη νύχτα πριν από το βράσιμο. Αυτή η προσέγγιση μείωσε την περιεκτικότητα σε αρσενικό κατά 80%.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να μουλιάζετε το ρύζι από την προηγούμενη νύχτα και να το μαγειρεύετε την επόμενη μέρα.  Χρησιμοποιώντας άφθονο φρέσκο ​​νερό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…

1 ώρα ago

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

2 ώρες ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

2 ώρες ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

3 ώρες ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

3 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

4 ώρες ago