Επίσης το αρσενικό συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας. Όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη, καρκίνο και αναπτυξιακές διαταραχές.
Μέχρι πρόσφατα, οι ειδικοί θεωρούσαν ότι το μαγείρεμα αφαιρεί τα υπολείμματα αυτού του τοξικού στοιχείου από το ρύζι. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ό,τι πίστευαν. Ο καθηγητής βιολογικών επιστημών Άντι Μέχαργκ από το Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας πραγματοποίησε πειράματα με τρεις διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος, προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά τους στην απομάκρυνση του αρσενικού από το ρύζι. Τα πειράματα που έγιναν στο πλαίσιο της εκπομπής “Trust Me, I’m a Doctor” του BBC.
Μέθοδος 1 : Χρησιμοποιήθηκε αναλογία νερού και Ρυζιού 2:1 (δύο φλιτζάνια νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι), με το νερό να εξατμίζεται στο βράσιμο. Αυτή η μέθοδος, που είναι η πιο διαδεδομένη, άφησε την υψηλότερη ποσότητα αρσενικού στο ρύζι.
Μέθοδος 2 : Χρησιμοποιήθηκε αναλογία νερού και Ρυζιού 5:1 (πέντε φλιτζάνια νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι), και το ρύζι σουρώθηκε όταν ήταν έτοιμο. Αυτή η μέθοδος μείωσε το αρσενικό κατά 50%.
Μέθοδος 3 : Το ρύζι μουλιάστηκε σε νερό για όλη τη νύχτα πριν από το βράσιμο. Αυτή η προσέγγιση μείωσε την περιεκτικότητα σε αρσενικό κατά 80%.
Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να μουλιάζετε το ρύζι από την προηγούμενη νύχτα και να το μαγειρεύετε την επόμενη μέρα. Χρησιμοποιώντας άφθονο φρέσκο νερό.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…