Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. νερό
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
Αλάτι
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, ζυμώνουμε για 5’ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε, με μεμβράνη τροφίμων, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Αρχικά σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα για 10′ προσθέτοντας αλάτι, συνεχίζουμε ανακατεύοντας τακτικά.
Έπειτα αποσύρουμε και προσθέτουμε τον μάραθο και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια ίδιου βάρους και πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι.
Στην συνέχεια ανοίγουμε, με τη βοήθεια του πλάστη, το κάθε ζυμάρι σε πάχος όπως το σπιτικό χωριάτικο φύλλο σε μακρόστενο-ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε στα 6 από τα φύλλα την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα πιέζοντας πολύ καλά ώστε να μη μας ανοίξουν.
Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό καυτό τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Όταν τα σαΐτια αποκτήσουν χρώμα, δείχνουν “στεγνά” και ψημένα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε σαΐτια ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σκέτα, με τριμμένη μυζήθρα ή με γιαούρτι.
Μετά το... «παράδειγμα» που έδωσε ο Ερντογάν σχετικά με το πως μπορείς εύκολα και γρήγορα…
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, μεταφέρθηκε…
Μια τραγική είδηση ήρθε από τη Βραζιλία, καθώς ο Λέο Ζαμπά θρηνεί την απώλεια του…
Από την Τετάρτη 2 Απριλίου, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, θα χρειάζονται…
Από την 1η Απριλίου, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 880 ευρώ (μεικτά). Οδηγώντας σε…
Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής των συντάξεων και νέες ευκαιρίες εργασίας στο Δημόσιο ανακοινώθηκαν. Ενιαία πληρωμή…