Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. νερό
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
Αλάτι
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, ζυμώνουμε για 5’ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε, με μεμβράνη τροφίμων, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Αρχικά σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα για 10′ προσθέτοντας αλάτι, συνεχίζουμε ανακατεύοντας τακτικά.
Έπειτα αποσύρουμε και προσθέτουμε τον μάραθο και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια ίδιου βάρους και πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι.
Στην συνέχεια ανοίγουμε, με τη βοήθεια του πλάστη, το κάθε ζυμάρι σε πάχος όπως το σπιτικό χωριάτικο φύλλο σε μακρόστενο-ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε στα 6 από τα φύλλα την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα πιέζοντας πολύ καλά ώστε να μη μας ανοίξουν.
Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό καυτό τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Όταν τα σαΐτια αποκτήσουν χρώμα, δείχνουν “στεγνά” και ψημένα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε σαΐτια ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σκέτα, με τριμμένη μυζήθρα ή με γιαούρτι.
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…
Σε συνολικά 1.161 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού/Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) προχώρησε το…
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…