300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
10-12 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ξίδι (ή χυμό λεμονιού)
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ντοματίνια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές (αν χρησιμοποιείτε).
Προσθέστε την ξινομυζήθρα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην σπάσει το τυρί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξίδι (ή το χυμό λεμονιού), αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε με τον φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό πριν σερβίρετε.
Η σαλάτα είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε αμέσως ή να την αφήσετε στο ψυγείο για λίγο, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν καλύτερα. Καλή σας όρεξη!
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…