300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
10-12 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ξίδι (ή χυμό λεμονιού)
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ντοματίνια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές (αν χρησιμοποιείτε).
Προσθέστε την ξινομυζήθρα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην σπάσει το τυρί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξίδι (ή το χυμό λεμονιού), αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε με τον φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό πριν σερβίρετε.
Η σαλάτα είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε αμέσως ή να την αφήσετε στο ψυγείο για λίγο, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν καλύτερα. Καλή σας όρεξη!
Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης: Η πανίσχυρη προσευχή για οποιασδήποτε ασθένεια και καλή υγεία Η πεποίθηση…
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των: Οσίου Αθανασίου του…
Ξανά γαμπρός ο Απόστολος Λύτρας: Παντρεύεται σήμερα με τη νέα σύντροφό του, Δώρα Παπαδοπούλου Σήμερα,…
Άγνωστος άνδρας έπεσε νεκρός σήμερα στην οδό Ειρήνης, στην Αγία Παρασκευή, αφού δέχθηκε πυρά. …
Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει εκτός Ελλάδας μέσω του Prime Video. Καθώς η πλατφόρμα θα προβάλει…
Η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Κορωπίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με…