Η γεύση και η άψογη σύνθεση των υλικών σε αυτή τη σαλάτα με προσούτο είναι απλά ανεπανάληπτες.
Υλικά
Για την σαλάτα με σπαράγγια & προσούτο
1 ματσ. ρόκα
2 σαλάτες γαλλικές ή μαρούλι
1 ματσ. τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
6 φέτ. προσούτο
1 φλ. φλούδες παρμεζάνας
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. χυμός λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη
1½ κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα με προσούτο, ξεκινάμε τοποθετώντας τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές όπως τσιπς. Μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι τους σε περιεχόμενο χαρτί.
Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και τη φλούδα τους, και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά, και στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε χοντρά με τα χέρια πριν τα τοποθετήσουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.
Για το ντρέσινγκ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, γαρνίρουμε με τα τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες παρμεζάνας.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Χορηγούμενο