Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σαλάτα με προσούτο και σπαράγγια

Μια γεύση που δεν περιγράφεται

Η γεύση και η άψογη σύνθεση των υλικών σε αυτή τη σαλάτα με προσούτο είναι απλά ανεπανάληπτες.

 

Χορηγούμενο

Υλικά

Για την σαλάτα με σπαράγγια & προσούτο

1 ματσ. ρόκα
2 σαλάτες γαλλικές ή μαρούλι
1 ματσ. τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
6 φέτ. προσούτο
1 φλ. φλούδες παρμεζάνας

Χορηγούμενο

Για το ντρέσινγκ

1/3 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. χυμός λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη
1½ κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση:

Για τη σαλάτα με προσούτο, ξεκινάμε τοποθετώντας τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές όπως τσιπς. Μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι τους σε περιεχόμενο χαρτί.

Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και τη φλούδα τους, και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά, και στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

Χορηγούμενο

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε χοντρά με τα χέρια πριν τα τοποθετήσουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.

Για το ντρέσινγκ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, γαρνίρουμε με τα τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες παρμεζάνας.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button