Αυτή η σαλάτα με προσούτο είναι μια γαστρονομική έκρηξη, όπου η αρμονική συνύπαρξη των συστατικών δημιουργεί μια γεύση που ξεπερνά κάθε περιγραφή.
Υλικά για τη σαλάτα:
Ένα μάτσο ρόκα
Δύο σαλάτες (γαλλική ή μαρούλι)
Ένα μάτσο τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
Έξι λεπτές φέτες προσούτο
Μια κούπα φλούδες παρμεζάνας
Υλικά για το ντρέσινγκ:
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2/3 της κούπας χυμός λεμονιού
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία προσούτο:
Πρώτα απλώστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί.
Κατόπιν ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προετοιμασία σπαραγγιών:
Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κοτσάνι και την εξωτερική φλούδα.
Επίσης κρατήστε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα.
Ζεματίστε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά.
Μεταφέρετε αμέσως τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.
Προετοιμασία λαχανικών:
Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά και στραγγίξτε τα.
Κόψτε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε μια σαλατιέρα.
Επίσης προσθέστε τα ζεματισμένα σπαράγγια στη σαλατιέρα.
Παρασκευή ντρέσινγκ:
Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ.
Έπειτα χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Ωστόσο περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρισμα:
Επιπλέον γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλούδες παρμεζάνας.
Συμβουλές:
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας στη σαλάτα, όπως ντοματίνια ή αγγούρι.
Ωστόσο αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να χτυπήσετε το ντρέσινγκ με ένα σύρμα ή σε ένα σέικερ.
Επιπλέον για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι μπαλσάμικο στο ντρέσινγ
Χορηγούμενο